Більш тверда обіцянка членства в НАТО допомогла б Зеленському перевизначити перемогу, пише видання / фото president.gov.ua

Якщо Україна та її західні союзники хочуть перемогти в розв'язаній Росією війні, їм потрібно терміново змінити курс, пише The Economist.

"За кордоном настає втома. Крайні праві в Німеччині та Франції стверджують, що підтримка України - марна трата грошей. Дональд Трамп цілком може стати президентом Сполучених Штатів. Він здатний на все, але його слова свідчать про те, що він хоче продати Україну Путіну... Незалежно від того, чи переможе Трамп, чи ні, єдина надія на збереження підтримки Америки та Європи і об'єднання українців - це новий підхід, який починається з того, що лідери чесно заявляють, що означає перемога", - ідеться в статті.

Зазначається, що Путін напав на Україну не через її територію, а щоб перешкодити їй стати процвітаючою, орієнтованою на Захід демократією. У журналі акцентували, що "найважливішим призом у цій війні" залишається якраз це прагнення України до демократичних цінностей.

Відео дня

У The Economist вважають, що наразі в України "немає ні людей, ні зброї", щоб "вигнати Росію з усієї території, включно з Кримом", і що Зеленський повинен "прийняти цю похмуру правду". Після цього, як пише журнал, "західним лідерам потрібно зробити його головну мету війни досяжною, забезпечивши Україні військовий потенціал і гарантії безпеки, яких вона потребує".

Вказується, що єдиний спосіб припинити бойові дії і забезпечити ці гарантії безпеки - позбавити Росію будь-якої перспективи подальшого просування на полі бою, продемонструвавши марність подальших великих наступів.

"Це потребуватиме великих поставок зброї, про яку просить Зеленський. Україні потрібні ракети великої дальності, які можуть вражати військові цілі в глибині Росії, і засоби ППО для захисту її інфраструктури. Що особливо важливо, їй також необхідно виробляти власну зброю", - додали в The Economist.

Другий спосіб зробити оборону України надійною - членство в НАТО просто зараз, пише журнал. Акцентується, що відповідну позицію має зайняти президент США Джо Байден.

"Більш тверда обіцянка членства в НАТО допомогла б Зеленському перевизначити перемогу; реальна військова мета стримає Росію; НАТО виграє від оновленої військової промисловості України. Розробка нового плану перемоги вимагає багато чого від Зеленського і західних лідерів. Але якщо вони заперечуватимуть, то призведуть до поразки України. І це буде набагато гірше", - резюмували в The Economist.

План перемоги України - актуальне

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський поїхав до США, де представить план перемоги Джо Байдену. До цього він заявляв, що в цьому плані немає пункту про переговори з Росією.

За словами президента, план спрямований на "зміцнення України" з метою змусити Путіна сісти за стіл переговорів на справедливих умовах.

Вас також можуть зацікавити новини: