Експерт пояснив, що не так із пунктом плану перемоги про перенесення війни в РФ / Колаж УНІАН, фото Іван Киричевський в Facebook, фото 56 окрема мотопіхотна Маріупольська бригада

Один із пунктів плану перемоги України, який президент Володимир Зеленський представив сьогодні, включає продовження операцій ЗСУ в Росії. Військовий експерт Defense Express Іван Киричевський в ефірі "Еспресо" прокоментував цей пункт, вказавши на значну проблему, яка може завадити його реалізації.

За його словами, у цьому пункті він бачить натяки на те, що, західні партнери висловлюють своє побажання не розширювати зону бойових дій. Оскільки, щоб перенести бойові дії на територію Росії треба більше озброєння, якого у Заходу теж не вистачає.

"Тому що для розширення ареалу бойових дій не тільки у нас на фронті, а й на території РФ, треба просто більше озброєння, якомога більше. І для виконання завдань чисто по периметру 1400 кілометрів озброєння може не вистачати, важкого, легкого: артилерія, танки, бронемашини, боєприпаси", - зазначає експерт.

Відео дня

Він пояснює, що коли зона активних бойових дій була 1300 кілометрів, у ЗСУ була проблема зі снарядами.  

"А треба ще якийсь боєкомплект виділити на, умовно, Одеський напрямок і північний. А тепер у нас ще Харківщина додалась - мінімум плюс 100 кілометрів, і Курщина, де мінімум 50 по ширині фронту. Відповідно, де ж, вибачте, на це все озброєння напастися", - зауважив він.

Він зазначив, що озброєння, яке потрібне для перенесення війни у Росію, зараз дуже б допомогло, щоб стримувати росіян на сході.

"Від Вугледару, в районі Курахового, і, власне, щоб якось зірвати перспективу російського наступу на Покровськ, тому така, дуже проблемна історія виходить. З однієї сторони все дуже правильно, війну на територію РФ треба переносити всіма доступними методами… Тільки ж проблема: за рахунок чого переносити, де брати це залізо", - зазначає експерт.

План перемоги - новини

Сьогодні Володимир Зеленський представив план перемоги, одним із пунктів якого є зокрема, продовження операцій ЗСУ в Росії і перенесення війни на російську територію

Як зазначав радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк, додатки пунктів плану миру містять переліки цілей вглибині Росії для зменшення її військового потенціалу та засоби, що необхідні Україні для їх ураження та знищення.

Вас також можуть зацікавити новини: