Олександр Мусієнко розповів, як росіяни використовують північнокорейські сили на Курщині / колаж УНІАН з фото ua.depositphotos.com та скріншоту

Росіяни північнокорейцями закриватимуть свої потреби в живій силі в Курській області, щоб не знімати підрозділи зі східного фронту в Україні.

Про це сказав керівник Центру військово-правових досліджень, військовий експерт Олександр Мусієнко в ефірі телемарафону. Він зазначив, що в Курській області може бути найближчим часом 2,5 тисячі військових з Північної Кореї.

За його словами, це на рівні однієї невеликої бригади, але пізніше може збільшитись чисельність до 10 тисяч. За його словами, це робиться для того, щоб Росія не залучала додаткові сили і резерви, які в них зараз є на східному фронті, зокрема, з Покровського і Курахівського напрямків.

Відео дня

Мусієнко наголосив, що навіть 50-тисячне угрупування, яке зараз є у ворога в Курській області, фактично не є панацеєю. Він додав, що це не дає можливість витіснити Сили оборони з Курщини, а оскільки при наступі ворог зазнає втрат, то йому необхідно постійно їх компенсувати. На думку Мусієнка, тому вороги вирішили, що саме північнокорейські війська можуть у цій ситуації зарадити:

"Думаю, що війська Північної Кореї в Курській області на початку будуть виконувати функції в обороні 2 і 3 лінії для того, щоб вивільнити позиції російських військ, які можуть бути перекинуті ближче до передової, щоб продовжувати контрнаступальні дії з метою витіснення українського угрупування військ".

У центрі уваги Північна Корея - новини про війну

Як повідомляв УНІАН, за даними ГУР Міноборони, перші підрозділи військослужбовців з КНДР, які пройшли вишкіл на російських полігонах, вже перебувають у зоні бойових дій російсько-української війни.

23 жовтня їх помітили у Курській області. За оцінками розвідників, всього в Росію перекинули близько 12 тисяч північнокорейських військових. Серед них - 500 офіцерів та три пхеньянських генерали.

Вас також можуть зацікавити новини: