Киричевський прокоментував перекидання військ КНДР до Росії / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, скріншот

Північна Корея перекидає своїх військових до Росії, серед них – представники сил спеціальних операцій. Росіяни планують використовувати солдатів з КНДР як "штурмову піхоту з відповідним циклом живучості".

Таку думку висловив військовий експерт Defense Express Іван Киричевський. В етері телеканалу "Еспресо" він зазначив, що коли мова йде про так звані сили спеціальних операцій КНДР, то це війська, які "мають відрізнятися кращим рівнем підготовки порівняно з іншою піхотною масою".

"Але, мовляв, вони проходять короткий тритижневий курс перепідготовки за російськими стандартами, що вказує на те, що росіяни планують використовувати їх як штурмову піхоту з відповідним циклом живучості", – наголосив Киричевський. 

Відео дня

При цьому, за словами експерта, варто уникати колоніалістських стереотипів щодо представників північнокорейської армії. Навіть представники соціальних низів, які воюють у штурмових загонах РФ, створюють значні проблеми для Сил оборони України. 

"У випадку з Північною Кореєю йдеться про кадрових військових, які мають певну ідеологічну прокачку та фанатизм. Ще одне спостереження, яке варто зробити: дві комуністичні держави прожили в ізоляції після розпаду Радянського Союзу – Північна Корея та Куба. От Північна Корея зараз створює нам дуже багато проблем, а як щодо Куби? Хіба що знаємо, що там світла немає, от і все", – констатував він. 

КНДР у війні РФ проти України

Як відомо, Північна Корея перекидає військових до Росії. Їх Москва може використати у загарбницькій війні проти України. 

Розвідка Південної Кореї повідомляє, що КНДР уже відправила у Росію 3 тисячі військових, і це не межа. При цьому, Північна Корея ізолює сім'ї відібраних військовослужбовців, "щоб ефективно контролювати їх і ретельно розправлятися з чутками".

Говорячи про це "підсилення", очільник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов казав, що є підстави для занепокоєння. Він наголошував, що військові з Північної Кореї приходять із заздалегідь запрограмованою ідеологією. У них вдома є сім'ї, які можуть бути страчені, якщо справи не підуть добре.

Вас також можуть зацікавити новини: