Павло Нарожний спрогнозував, чи може Північна Корея відправити в Україну понад 100 тисяч своїх вояків / колаж УНІАН зі скріншоту й фото Getty Images

Для того, щоб переламати хід війни в Україні, КНДР має відправити росіянам критичну кількість солдатів, які братимуть участь у бойових діях, а це малоймовірно.

Вплинути на ситуацію на фронті можуть приблизно більш як 100 тисяч солдатів з Північної Кореї, такою думкою під час інтерв'ю УНІАН поділився військовий експерт та засновник благодійного фонду "Реактивна Пошта" Павло Нарожний.

"Для перелому перебігу бойових дій потрібна критична кількість солдатів із КНДР, які воюватимуть. Щоб якось вплинути на ситуацію, на фронті мають бути приблизно понад 100 тисяч північнокорейських бійців", - сказав співбесідник.

Відео дня

На його думку, якщо КНДР зі своєї приблизно мільйонної армії відправить на допомогу Росії, умовно кажучи, 150 тисяч солдатів, то для її сил, які залишаться на власній території, виникне серйозна небезпека:

"Малоймовірно, що Північна Корея відправить таку кількість військових у нашу країну, оскільки у них є постійна напруженість у відносинах із Південною Кореєю".

У центрі уваги допомога КНДР Росії - що відомо

Раніше повідомлялося, що Північна Корея надавала росіянам боєприпаси й балістичні ракети, які окупанти потім використовували проти українців.

17 жовтня президент Володимир Зеленський заявив, що можна говорити про офіційне підтвердження того, то Північна Корея втягується у війну проти України й буде допомагати РФ. За його словами, офіцери з КНДР вже знаходяться на тимчасово окупованих землях нашої держави й тренують російських загарбників.

Очільник Міністерства закордонних справ України Андрій Сибіга стверджував, що російська влада хоче використати північнокорейських солдатів на фронті як гарматне м'ясо.

Вас також можуть зацікавити новини: