Український генерал не виключив, що Росія використає війська КНДР для проведення якихось секторальних "проривних" операцій / колаж УНІАН, фото Getty Images, УНІАН

Росія не буде масово використовувати військових з Північної Кореї на полі бою в Україні, та й вони не мають такої підготовки, яка б давала б їм перевагу в битвах. Впевненість у цьому висловив генерал армії, екскерівник Служби зовнішньої розвідки Микола Маломуж в ефірі телеканалу Київ24.

За його словами, російський диктатор Володимир Путін наполягає на тому, що північнокорейські військові можуть використовуватись не тільки для проведення навчань, але й для охорони кордону, наприклад, в Курській області, та для проведення спеціальних операцій.

Маломуж зазначив, що йдеться про спецназ, тобто про підрозділи, які готувалися десятки років і були в повній інформаційній ізоляції та тільки під впливом режиму КНДР.

Відео дня

Український генерал не виключив, що Росія робить ставку на проведення якихось секторальних "проривних" операцій, де можуть використати спецназ Північної Кореї, котра з цього матиме зиск і технологічний, і військовий.

"Відкритого або масового використання такого контингенту, як спецназ КНДР, на полі бою або взагалі не буде, або буде обмежено під прикриттям якихось баатальйонів, зокрема, бурятських", - додав він.

Також Маломуж акцентував, що попередження від лідера Китаю "не розпалювати ситуацію" було адресовано не тільки НАТО, але й Росії та КНДР:

"За нашими оперативними даними, лідеру Китаю не подобається такий союз двох систем, бо це вже потужний військовий блок. А Китай сам хотів би контролювати Росію та Північну Корею".

Генерал не виключив, що в Україну можуть направити обмежені контингенти, зокрема, консультативні з країн НАТО та ЄС.

"Але кожна країна ухвалюватиме індивідуальне рішення. Зокрема, Франція, з приводу направлення своїх військових на територію України щодо використання і ефективного застосування зброї. Зараз розглядається велика карта протистояння, потужні тиски на Північну Корею і навіть на Росію", - наголосив він.

Північна Корея відправила війська в Росію - що повідомлялося

Як писав УНІАН, 23 жовтня міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що є докази розташування військ Північної Кореї на території Росії. Наразі очільник Пентагону утримався від деталей щодо того, яка мета перебування цих сил на території РФ.

Очільник Центру протидії дезінформації при Раді нацбезпеки і оборони Андрій Коваленко повідомив, що Україна зафіксувала переміщення військ Північної Кореї з тренувальної бази на Далекому Сході вглиб території Росії. Він додав, що спочатку РФ планує застосувати корейців під час боїв у Курській області.

Раніше очільник ГУР Кирило Буданов заявив, що Північна Корея відправила в Росію 12 000 солдатів, зокрема елітні підрозділи спеціальних операцій.

Вас також можуть зацікавити новини: