Північна Корея має досить велику армію / фото Getty Images

Військовий експерт, полковник запасу СБУ, експерт з військової контррозвідки Михайло Притула заявив, що Україна має збільшувати свою військову потужність, оскільки новим викликом може стати велика кількість живої сили з Північної Кореї.

В етері телеканалу "Еспресо" він пояснив, що без Радянського союзу КНДР не змогла б існувати і Москва завжди підтримувала цю країну з моменту утворення.

"Москва завжди підтримувала її з того часу, як Радянський Союз окупував корейський півострів наприкінці Другої світової війни, і під час корейської війни. Тобто вся історія КНДР - це проєкт радянської розвідки та Москви. Північна Корея завжди була дружньою до Москви", - каже Притула.

Відео дня

Крім того, за його словами, північнокорейські фахівці допомогли створити іранську ядерну програму, а тому вступ військ КНДР до Росії не є дивним.

"Це очікувана подія, оскільки, по суті, це одне ціле. Це союз, який не виник вчора, а це один організм, який існував ще 60-70 років тому",  - додав експерт.

Він переконаний, що сюзники повинні відреагувати на появу військових КНДР. На думку Притули, це транзит в одну сторону і ніхто не буде повертати їх додому за 10 тисяч кілометрів. Експерт вважає, що військові з Північної Кореї стануть розхідним матеріалом, який кидатимуть. на найсуворіші штурми.

"Їм не треба платити та взагалі нічого не треба давати. На жаль, це призведе до того, що нам потрібно збільшувати військову потужність, оскільки велика кількість живої сили, яка буде перти, - це дуже важке навантаження. Армія Північної Кореї досить велика, і має значний мобілізаційний ресурс. Тобто вони можуть за наказом спокійно кинути до мільйона солдатів", - припустив він.

Військові КНДР у війні проти України

Згідно з даними розвідки Південної Кореї, КНДР відправить на допомогу росіянам 12 тисяч своїх військовослужбовців.

У відповідь на це, пишуть ЗМІ, Сеул розглядає можливість відправки в Україну офіцерів розвідки та експертів з тактики Північної Кореї.

Як повідомляє Інститут вивчення війни (ISW), Москва щосили намагається знизити напруженість у відносинах з Сеулом. Кремль побоюється, що у Південна Корея надасть Україні військову допомогу.

Вас також можуть зацікавити новини: