Гетьман оцінив, скільки військових може відправити КНДР в Україну / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, скріншот

Північна Корея (КНДР) може відправити на допомогу Росії у її війні проти України до 100 тисяч своїх військовослужбовців. І це точно стане великою проблемою для України, вважає майор запасу НГУ, ветеран російсько-української війни, військовий аналітик Олексій Гетьман.

"Враховуючи, що північнокорейці ні з чим не рахуються. Ні з якими законами, ні з якими правилами, то, маючи більш ніж мільйонну армію, то півмільйона, наприклад, стільки скільки зараз трохи більше росіян на лінії фронту, цілком можна припустити, що вони можуть направити на цю війну", – пояснив він у коментарі YouTube-каналу РБК-Україна.

Ветеран зазначив, що у Пхеньяні прекрасно розуміють – Південна Корея нападати на КНДР не стане. 

Відео дня

"Північна Корея – це маленька країна з точки зору розмірів. Але в них армія приблизно така як армія РФ. І тому нехай не півмільйона, але навіть 10, 20, 30, 100 тисяч – це цілком можливо, що вони можуть це зробити", – вважає Гетьман.

За його словами, таке посилення окупантів стане великою проблемою для України. Ймовірно, додаткові сили з КНДР не будуть розпорошені по різних підрозділах армії РФ, а будуть сформовані в окремий підрозділ, якщо вони долучаться до військових дій.

"Але цілком можливо, що ці військові будуть задіяні в тилу, не на лінії фронту. І тоді ті (російські окупанти – ред.), які зараз задіяні в тилу, вони можуть бути переміщені безпосередньо на лінію фронту", – констатував Олексій Гетьман.

Військові КНДР в Україні

Кілька днів тому міністр оборони Південної Кореї Кім Йонг Хен заявив, що КНДР може відправити своїх військових в Україну. У ЦПД наголошували, що деякий контингент північнокорейських військ вже присутній на українській землі – на окупованих територіях.

14 жовтня кремлівський диктатор Володимир Путін подав на розгляд Державної Думи проєкт закону про ратифікацію договору про стратегічне партнерство з Північною Кореєю. 

Тим часом президент України Володимир Зеленський заявив, що Північна Корея фактично включилася у російську війну проти України. Деякі інші країни теж інвестують у затягування війни. 

Вас також можуть зацікавити новини: