Аналітик прокоментував новину про пілотів КНДР у Росії / Колаж УНІАН / Скриншоти

Відправка північнокорейських пілотів до Росії, про яку раніше повідомляли ЗМІ, не пов'язана з їхньою можливою участю у війні проти України. 

Таку думку висловив військовий експерт Антон Міхненко в ефірі "Radio NV". Він вважає, що рішення допустити пілотів КНДР до своїх літаків стане викликом для самих російських окупантів. Так, іноземці вміють працювати з радянськими літаками, найновіші з них - Су-25 і Міг-29: 

"Міг-29 Росія майже не використовує в ході бойових дій. А Су-25 іноді застосовує. Але я не думаю, що вони будуть відправляти туди пілотів. Адже за кожним із них має стояти якась техніка. Хто буде відповідальний за руйнування Су-25 - Північна Корея?".

Міхненко нагадав, що під час візиту до РФ лідер Північної Кореї відвідав полігони та побачив російську авіацію, зокрема більш сучасні Су-34 та Су-35. "Його це зацікавило. І я не виключаю, що може просто відбуватися підготовка корейських пілотів на більш нових літаках. І це можлива комбінація з постачання людських ресурсів до РФ з натурним обміном - тобто люди в обмін на літаки чи інше озброєння".

Відео дня

Північнокорейські пілоти в Росії

Напередодні журналісти Newsweek повідомили, що Північна Корея відправила до Росії пілотів винищувачів напередодні першого розгортання північнокорейських сухопутних військ.

Журналісти додали, що КНДР вперше з часів війни у В'єтнамі відправляє своїх пілотів за кордон. Раніше вони також працювали в Сирії та Єгипті під час війни Судного дня 1973 року.

Вас також можуть зацікавити новини: