Гетьман припустив, як РФ може застосувати військових з Північної Кореї у війні проти України / фото ua.depositphotos.com

Військові з КНДР дійсно можуть ускладнити хід бойових дій в Україні, оскільки йде мова про збільшення кількості військовослужбовців зі сторони ворога. Їхня присутність життя нам не покращить, вважає військовий аналітик, ветеран російсько-української війни, майор запасу НГУ Олексій Гетьман.

"Вони можуть замінити російських тиловиків, щоб їх відправили на фронт. Тож, звісно, це не покращить нам життя. Припускаю, що планують швидко залучити 40-50 тисяч корейців, бо саме таку кількість росіяни "зняли" зі східного фронту, щоб перекинути на Курщину, і тепер їм треба якось компенсувати ці сили", – пояснив він в інтервʼю УНІАН

За словами Гетьмана, є кілька припущень, як Росія застосує це "поповнення". Північнокорейський контингент може брати участь у бойових діях не на тимчасово окупованих територіях України, а на Курщині.

Відео дня

Ще одне припущення полягає в тому, що солдати КНДР будуть не на лінії фронту, а в відносному тилу, на третій лінії. Там вони можуть займатися будівельними чи іншими роботами, які не пов’язані з веденням бойових дій. Це  дозволить вивільнити російських окупантів від служби в тилу, щоб їх можна було перевести на лінію фронту.

"Російським генералам не вистачає людей через тактику, яку вони використовують, тобто саме "м’ясні штурми". Але варто розуміти, що інформація не підтверджена, є лише припущення", – констатував Олексій Гетьман. 

Участь військ КНДР у війні проти України

Кілька днів тому міністр оборони Південної Кореї Кім Йонг Хен заявив, що Північна Корея може відправити військових своїх збройних сил на підтримку війни Росії проти України.

Джерело УНІАН у Силах оборони підтвердило, що на Далекому Сході РФ триває підготовка понад 10 тисяч північнокорейських військових. Зазначалося, що їх готують до перекидання на прикордонні території, а також планують використовувати для ротації російських військ.

У ЗМІ вже повідомляли, що 18 військових з КНДР втекли з позицій на кордоні Брянської та Курської областей Росії – усього в 7 кілометрах від державного кордону України. 

Вас також можуть зацікавити новини: