Ігор Шолтис висловився про переговори з РФ / instagram.com/sholtys.ua

Воїн-доброволець, військовослужбовець батальйону "Нахтіґаль" Ігор Шолтис (позивний "Гаррі Шульц") заявив, що війни завжди закінчуються переговорами. Втім, для України важливий саме формат перемовин.

Як зазначив Шолтис в інтерв'ю проєкту "Станція Краматорськ", питання про формат майбутніх перемовин залишається відкритим і прямо залежить від підтримки Заходу.

"З точки зору об’єктивного аналізу війни, то як явище політичне, всі війни закінчуються перемовинами – не важливо, чи це капітуляція ворога, чи це якийсь мирний договір, всі війни закінчуються перемовинами. Питання, в якому форматі для нас це виглядатиме, оце вже дуже відкрите питання, воно прямо залежить від підтримки західної цивілізації, частина з якої дуже себе ницо, ганебно та імпотентно поводить по відношенню до захисту не лише України, а загалом демократії як такої і справедливості в світі. Тому якраз Курська операція – це один із таких розмінних моментів, який можливо десь суперечить поглядам наших західних союзників, але дає просто масу суб’єктності нам на міжнародній арені. Весь світ думав, що так не можна, хто може зайти на територію Російської Федерації, а ми це зробили", - сказав військовий.

Відео дня

За словами воїна, доцільність переговорів у цю мить залежить від соціального зрізу. Шолтис зазначив, що добровольці та їхні сім'ї не розуміють заклики до перемовин зараз. У сім'ї "Гаррі Шульца" служать троє - він, його рідний брат і батько, а мати в шпиталі щодня допомагає на волонтерській основі пораненим бійцям. Військовий зазначив, що вона обурюється розмовами про те, "ой, скільки то буде".

"Я не був ніколи на Донбасі до участі в антитерористичній операції, взагалі східніше Києва не їздив. І зрозуміло, що для нас, для моєї сім’ї питання перемовин, воно є неприйнятним з точки зору суб’єктивної. Я розумію, що помста за всіх моїх друзів, за сотні тисяч людей, не знаних для мене, вона має відбуватися, вона має литися вічно. Саме тому для мене особисто – я розумію, що це суперечить суспільним настроям, – розуміння, що краще воювати з росіянами вічно, я би витратив все своє життя на службу в армії, аніж змирився з тим, що ми не можемо помститися за наших друзів. Це частина нашого етнокоду, який доформувався з початку повномасштабного вторгнення", - зазначив Шолтис.

Переговори з РФ - останні новини

Днями генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що зупинити війну в Україні можна виключно за столом перемовин. При цьому, за його словами, Альянс міг би зробити більше, щоб запобігти війні в Україні.

Також УНІАН повідомляв, що Росія не піде на переговори через Курську операцію. Як сказав колишній міністр оборони РФ, чинний секретар Радбезу РФ Сергій Шойгу, переговорів не буде, поки ЗСУ вчиняють "ядерний терор".

Вас також можуть зацікавити новини: