ЗСУ продовжують операцію в Курській області / колаж УНІАН, фото 56 бригада

Операція ЗСУ в Курській області Росії, по-перше, показала здатність українських бійців перемагати чисельно переважаючі сили ворога, по-друге, змусила РФ перекинути приблизно 50 000 загарбників у російський регіон. Таку думку висловив командир зведеного підрозділу однієї з бригад, що беруть участь у боях у Курській області, Сергій Коротких, пише "Фокус".

"Війна на території противника руйнує його, а не нашу інфраструктуру. Ми воюємо там, де росіянам невигідно, і завдаємо ударів у несподіваних місцях. Малі сили ЗСУ перетягують на себе увагу величезної кількості військ", - заявив боєць.

За його словами, строковики проблему не вирішили, і Росія змушена залучати десантників і морпіхів для протистояння ЗСУ в Курській області. Як зазначив Коротких, йдеться про 106-ту гвардійську повітряно-десантну дивізію, а також 155-ту бригаду морської піхоти:

Відео дня

"Без Курської операції всі вони опинилися б на Покровському напрямку, що набагато гірше для нас".

Курська операція - актуальне

Нагадаємо, в Інституті вивчення війни повідомляли, що Росія кинула воювати в Курській області навіть ФСБ.

Повідомлялося, що керівництво поставило перед спецпризначенцями, включно з елементами груп "Альфа" і "Вимпел", завдання виявити і знищити диверсійно-розвідувальні групи ЗСУ.

Вас також можуть зацікавити новини: