Світан розповів про можливі дії ЗСУ в Курській області / колаж УНІАН

Протягом тижня росіяни мають "доволі серйозні просування" на двох напрямкахв Курській області. Про це в ефірі "Апостроф TV" повідомив військовий експерт Роман Світан.

"Вони продавили наші позиції до Зеленого шляху, Новоіванівки, Любимівку. Там серйозну проблему нам створили, оскільки там траса, яка з Суджі на північне наше угруповування йде. Але ми це питання вирішили, просування купірували, змогли логістику налаштувати. І ще локація в районі Борок. Це на південний схід від Суджі. Вони намагаються просуватися в бік Суджі. Ці дві локації, з яких вони намагаються тиснути", – розповів про ситуацію Світан.

Водночас він додав, що українська розвідка знала про плани РФ і готувалася до наступу в цих районах. За словами експерта, наразі РФ зібрала на цьому напрямку 30-40 тис. військових, які беруть участь у бойових діях. Ще 10-15 тис. знаходяться в 80-кілометровій зоні в режимі супроводження.

Відео дня

"Тобто загалом близько 50 тис. росіян зв'язано. Тому виконана задача Курської операції – це сковуючі дії. Є можливості, якщо додати туди боєприпасів та техніки, зв'язати ще декілька тисяч росіян. Тоді їм не буде куди подітися – доведеться знімати їх з якогось напрямку і перекидати на Курський напрямок. І тоді можна сказати, що на 100% виконана місія на Курському напрямку", – пояснив Світан.

Експерт додав, що в разі збільшення кількості російський військових на цьому напрямку до 70-100 тис., Сили оборони можуть відійти на рубежі державного кордону.

"Все буде залежати від росіян. Якщо вони рішення не ухвалять – будемо там залишатися, аж до того, що будемо знову рухатися в бік Сейму, Курчатова, Рильска. Залежить від руху росіян", – відзначив експерт.

Ситуація в Курській області: останні новини

Напередодні президент Володимир Зеленський повідомив, що росіяни  намагалися витіснити Сили оборони з позицій в Курській області. За словами Зеленського, українські захисники продовжують тримати оборонні рубежі.

За словами військового експерта Олега Жданова, росіянам вдалося просунутися в Курській області на відстань до 7 км. Водночас експерт відзначив, що для подальшого просування у них "закінчилися сили".

Вас також можуть зацікавити новини: