Минулого тижня росіянам вдалося пройти на кордоні Донецької та Запорізької областей на 1 км вглиб території України/ Колаж УНІАН, фото Фейсбук 47-ї ОМБр

Окупанти можуть захопити Курахове без значних зусиль, змусивши ЗСУ відійти від міста, і для цього їм потрібно перерізати ключову трасу, перекривши забезпечення наших військових.

Як розповів в ефірі "Еспресо" військовий експерт, співробітник СБУ 2004-2015 рр. Іван Ступак, минулого тижня росіянам вдалося пройти на кордоні Донецької та Запорізької областей, в районі Гуляйполя та Великої Новосілки, близько 1 км вглиб території України.

"Не треба бути великим аналітиком, відкриваємо мапу DeepState і бачимо, що далі для загарбника велика мета – перекрити дорогу, яка сполучає Курахове з містом Запоріжжя. Це, щоб зробити перебування наших військових у Кураховому та на його околицях неможливим, і змусити українське командування відійти з цього населеного пункту, і таким чином росіяни змогли б зробити велике захоплення, не докладаючи значних зусиль", - пояснив він.

Відео дня

Експерт зазначив, що наразі найскладніша ситуація на напрямку Селидового і Покровська. Штурмові групи ворога проводять постійні атаки, щоб захопити Селидове, а потім для них відкриється Покровськ. Крім того, відбувається просування у Торецьку, "росіяни захоплюють вулицю за вулицею, будинок за будинком".

"Як на мене, неприємна зараз ситуація складається на півдні, не скажу, що критична, але там фіксують пересування важкої техніки армії РФ без тактичних позначок у напрямку Бердянська", - зауважив експерт.

Ситуація на фронті - новини

Як зазначав ветеран АТО Євген Дикий, після окупації Вугледара теоретично росіяни могли б розвивати наступ у напрямку Дніпра і Запоріжжя. Однак у ворога наразі немає сил для подібних дій. За його словами, росіяни повернуться на Покровськ і швидше за все, для них проміжна мета на найближчий час – це Торецьк.

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко вважає, що російські війська найближчим часом почнуть наступати на місто Курахове "в лоб", використовуючи велику кількість техніки. За його словами, окупанти планують тиснути на цей населений пункт як з півдня, так і зі сходу.

Вас також можуть зацікавити новини: