Росіяни не припиняють спроби захопити Часів Яр / фото 24 ОМБр ім. короля Данила

Російські військові роблять активні спроби захопити місто Часів Яр на Донеччині. Українські військові поділилися, яку тактику використовують окупанти, передає The Wall Street Journal.

Кадровий військовий Ростислав Касьяненко з 21-го окремого мотопіхотного батальйону розповів, що протягом шести місяців його рота та інші підрозділи ЗСУ не давали російським військам просуватися в буферну зону, щоб досягти Часового Яру. Він зазначив, що окупанти всіма силами намагаються просунутися в Донецькій області.

Російським військам вдалося прорватися вперед, розпочавши наступ одразу за двома напрямками. Якщо просування ворога не буде відбито, він має великі шанси захопити місто, йдеться в матеріалі The Wall Street Journal.

Відео дня

Касьяненко підкреслив, що росіяни зазнають величезних втрат, намагаючись захопити місто. Проте на полі бою гине й чимало українських солдатів. Військовий сказав:

"Досить припуститися однієї помилки, і Часів Яр може впасти за лічені дні".

Під час оборони міста загинули 30 осіб з роти Касьяненка і близько 70 солдатів з інших підрозділів. Українським військовим, які вижили, доводиться забирати зброю росіян через дефіцит озброєння.

За словами Касьяненка, російські війська перебираються тросами, натягнутими через канал, а потім невеликими групами проникають у буферну зону.

Під час одного зі штурмів росіян група з 10 окупантів перетнула канал і перегрупувалася в дрібніші підрозділи, після чого кинулася через буферну зону. Українській піхоті вдалося вбити вісьмох ворожих солдатів, а ще двоє отримали важкі поранення.

Касьяненко підкреслив, що окупанти суттєво наблизилися до українських солдатів. Головна проблема полягає в тому, що ворог закріпився в буферній зоні, яку потім можуть посилити іншими солдатами, зазначає військовий ЗСУ.

Українські солдати поділилися, що російські війська часто використовують ударні безпілотники для обстрілу пунктів в'їзду в Часів Яр. Через це ускладнюється поповнення запасів і підкріплення.

Українським військовим доводиться утримувати буферну зону Часового Яру змінами по п'ять-сім днів. Вони розміщуються в підвалах зруйнованих будівель.

Особливо військові ЗСУ побоюються російських планерних бомб, які можна запускати з великої відстані. Касьяненко сказав:

"Якщо планерна бомба впаде поруч, це прощання, і ваша душа відправиться до Бога".

Касьяненко наголосив, що росіяни часто використовують для атак українських позицій і дорогу техніку, яку ворог застосовував і під час захоплення Бахмута. За його словами, російські військові атакують позиції ЗСУ до п'яти разів на день.

Багато хто з російських військових, які просуваються до Часового Яру - це засуджені, набрані з в'язниць під обіцянку отримати свободу. Один з полонених солдатів ворога розповів, що його позбавили волі за крадіжку кілька років тому, а після прибуття на полігон у липні у нього відібрали документи і телефон. У вересні він дезертирував зі свого підрозділу через низький моральний дух.

Молодший сержант з роти Касьяненка, Станіслав Маковій, поділився, як він залишався в пастці на лінії фронту з невеликою кількістю провізії під обстрілом танків і безпілотників ворога протягом 11 днів. Він розповів, що щовечора спостерігав через окуляри нічного бачення за тим, як сова та кішка ігнорують обстріли та полюють за мишами на сусідньому полі. Солдат сказав:

"Найважче - залишатися людиною".

Російсько-українська війна: останні новини

Минулої доби Сили оборони України ліквідували близько 1530 російських військових. Втрати РФ від початку повномасштабної війни становлять уже 675 800 осіб

Також росіяни активно проводять штурми в напрямку міста Курахове на Донеччині. Ворог кинув у механізований штурм сусідньої Максимільянівки понад 30 одиниць техніки.

Вас також можуть зацікавити новини: