Мешканка Запоріжжя сказала, що не хоче залишати місто / колаж з фото t.me/kurtievofficial та скріншоту

Росіяни восени вперше почали бити по місту Запоріжжя коригованими авіабомбами. Через такі удари з повітря мирні жителі бояться, що їм знову доведеться покидати місто, яке останнім часом вважали відносно безпечним.

На початку повномасштабного вторгнення, коли РФ неодноразово била ракетами по Запоріжжю, юристка райради пані Клименко разом із дітьми поїхала до Литви, та вона повернулася, оскільки їй було важко в чужій країні, а тепер чоловік намагається її переконати знову виїхати, пише The New York Times.

За словами співрозмовниці, вона покине Запоріжжя тільки у тому разі, якщо бомба влучить у її двір. "За три роки ми багато разів відчували, що помремо, але ми вижили, і виживемо зараз", - сказала жінка.

Відео дня

За відомостями журналістів, удари авіабомбами вразили місто, яке стало притулком для мирних жителів, що рятуються від бойових дій на сході:

"Місто стратегічно важливе для оборони півдня України. Воно є центром залізничних і автомобільних перевезень і має велику сталеливарну промисловість, яка підтримує виробництво зброї в Україні. І воно символічно важливе як столиця Запорізької області, яку Росія прагне анексувати".

Важливі новини Запоріжжя - сьогодні місто в центрі уваги

Наприкінці вересня росіяни вперше вдарили по Запоріжжю КАБами. Унаслідок ударів з боку супротивника є руйнування та постраждалі. Російські окупанти влучили в об'єкти цивільної інфраструктури, пошкоджено житлові будинки, машини.

У жовтні майор Збройних сил України Валерій Прозапас висловив думку, що загарбники, після просування на Донеччині, почнуть наступальні дії на Запоріжжя.

Вас також можуть зацікавити новини: