Стало відомо про нові злочини росіян в Україні / колаж з фото ua.depositphotos.com та УНІАН

У Миколаївській області російські окупанти скинули вибухівку на цивільного, який пересувався на мопеді, та атакували поліцейських, які прибули на виклик.

Як повідомив очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім, надзвичайна подія сталася вдень в селі Дмитрівка Куцурубської громади. За його словами, ворог тричі атакував Дмитрівку дронами типу FPV. В результаті, один із БПЛА влучив у 43-річного чоловіка, який їхав на мопеді.

"На жаль, від отриманих травм він загинув на місці. Двома іншими FPV-дронами росіяни обстріляли поліцейських, які прибули на виклик. Внаслідок влучань сталась пожежа, яка повністю знищила службове авто. Правоохоронці не постраждали", - розповів посадовець.

Відео дня

У регіональному главку Нацполіції повідомили, що внаслідок підступної атаки загинув місцевий мешканець, який рухався мопедом вказаним населеним пунктом й Миколаївському районі:

"Повторні удари FPV-дронами ворог завдав по службовому автомобілю поліцейських, які прибули на місце події для документування наслідків попередньої ворожої атаки".

За фактом порушення законів та звичаїв війни розпочато кримінальне провадження за ст. 438 КК України.

Стало відомо про нові злочини росіян в Україні / колаж УНІАН з фото mk.npu.gov.ua

Важливі новини України про війну - що повідомлялося

Як повідомляв УНІАН, на Херсонщині російська армія намагається захопити острови Великий, Білогрудий, Козацький на Дніпрі, щоб наблизитися до Херсона. Ворог там проводить розвідувально-пошукові штурмові дії, намагається виявити вогневі засоби ЗСУ, промацати оборону, знешкодити мінно-оборонні загородження, які є.

Також ворог завдає ударів по цивільній інфраструктурі Херсонської області, застосовуючи, зокрема, БПЛА та FPV-дрони. В Херсоні окупанти влаштували буквально полювання на цивільні транспортні засоби, та автомобілі правоохоронців, рятувальників тощо.

Вас також можуть зацікавити новини: