ЗСУ могли збити російський літак / фото ФБ міноборони РФ 

Якщо над Костянтинівкою Донецької області було збито російський безпілотник "Охотник", то незрозуміло, що він там робив.

Про це в ефірі Radio NV, говорячи про те, що Сили оборони України знищили літаючий обʼєкт у небі над Костянтинівкою, сказав Костянтин Криволап, аналітик та  авіаексперт.

"Відео, що показує, як падає літак, після того, як у нього влучає, ракета… За ним іде інший. Причому цей другий літак знаходиться на немаленькій відстані від нього. Так парами не літають, це очевидно не парний політ", - зазначив він.

Відео дня

Потім, додав Криволап, літак майже в пласкому штопорі падає. "Я цей момент взяв через відеоредактор, фоторедактор поганяв. І потім знайшов, я зловив такий ракурс, коли літак зверху… І у мене вийшло, що там падає саме силует, один до одного, Су-35", - сказав експерт.

Водночас, зауважив він, на відео, де показуються уламки літака чи якогось безпілотного засобу, це вже не зовсім схоже на цей літак.

"Тому з’являється версія, що це було два літаки: один - Су-35, потім ще "Охотник". І найперша версія, що це був ще й Су-25", - сказав Криволап і додав, що "Охотник" взагалі працює разом із Су-57, який цим безпілотником фактично й керує.

Аналітик зазначив, що якщо це все ж був БпЛА "Охотник", то виникають запитання. "Якщо б це навіть був С-70, безпілотник "Охотник", і за ним би там з Липецька літав би Су-57, то що вони робили над Костянтинівкою? Незрозуміло зовсім", - зауважив він.

Також на запитання щодо поки що неідентифікованих російських безпілотників, експерт зауважив, що є повідомлення про те, що завод в Іжевську почав вироблять щось на кшталт "Шахеда".

Збиття ворожого дрона 

5 жовтня начальник Костянтинівської міської військової адміністрації Сергій Горбунов заявив, що Сили оборони України збили російський літак у Донецькій області. За його словами, уламки частково попадали навколо міста, а також в приватний сектор - пошкоджено кілька приватних будинків. Жертв чи постраждалих немає.

Водночас керівник Центру протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони Андрій Коваленко повідомив, що збито було Су-34. Пізніше він додав, що є альтернативна версія, що був збитий важкий ударний безпілотник "Охотник". 

Вас також можуть зацікавити новини: