Мусієнко наголосив, що російський диктатор продовжує виділяти кошти для збільшення особового складу армії РФ / колаж УНІАН, фото ОК "Захід", УНІАН

Станом на зараз є три ділянки, де російські окупанти наступають найактивніше, а саме Курахове, Покровськ та Куп'янський напрямок. Про це заявив директор Центру військово-правових досліджень, військовий експерт Олександр Мусієнко в ефірі "Еспресо"

"Давати коментар щодо виснаження російських військ - дуже невдячна справа, тому що передбачити момент, коли вони зупиняться, складно. А коли цей момент настане, всі це помітять, бо тоді не буде штурмів великих ворожих груп, будуть обстріли й все. Я скажу дуже обережно, що до зими очікувати того, що ворог зупиниться і припиняться ці численні піхотні штурми, думаю, не варто", - наголосив він.

За словами експерта, Україні потрібно розраховувати на те, що до зими російська армія ще може мати тактичні успіхи. 

"Ймовірно, противник буде кидати все для просування на Курахове, це якраз на північний захід від Вугледара. Однак Курахове дещо більше, ніж Вугледар, тому ворогу буде складніше", - зазначив Мусієнко.

Експерт додав, що армія РФ також зосереджена на Покровську та Куп'янському напрямку, тому не варто очікувати до зими сповільнення темпу наступальних дій ворога. 

"Ще один момент, який треба розуміти, що на сьогодні найголовніша наступальна одиниця російських військ - піхотинець. І є два моменти, щоб не гадати, коли вони виснажаться. Тобто є дві умови, які потрібно нам виконувати. Перше - знищувати піхоту в тилу ворога, тобто атакувати оперативний тил на 10-20 км та 50 км. Друге - зменшувати можливості РФ фінансувати виплати цим піхотинцям", - пояснив директор Центру військово-правових досліджень.

Мусієнко підкреслив, що російський диктатор Володимир Путін весь час закладає у бюджет РФ збільшення видатків, аби наймати якомога більше людей та відправляти їх на м'ясні штурми.

"Відтак, поки ці піхотинці є, поки їх зарядили грошима, вони йтимуть у штурми", - сказав він. 

Ситуація на фронті - останні новини

Раніше речник Сил оборони півдня України Владислав Волошин заявив, що російські окупанти готуються до наступу на Запорізькому напрямку. За його словами, зараз під Оріховим та Роботиним готуються нові штурмові групи противника. 

Водночас пресофіцер 15-ї бригади оперативного призначення Нацгвардії "Кара-Даг" Віталій Міловідов розповів, що росіяни просунулися біля міста Селидове, що на Донеччині, а також намагаються взяти бійців ЗСУ у напівоточення. Він додав, що ворог буде і далі намагатися захопити населений пункт. 

Вас також можуть зацікавити новини: