Бомба JSOW може наводитися на ціль за допомогою різних систем наведення / фото Getty Images

Військовий експерт Валерій Рябих розповів, що боєприпас JSOW (Joint Standoff Weapon) може ефективно використовуватися по цілях у глибині території Росії.

За його словами, це плануюча бомба, яка призначена для ураження наземних і морських цілей на великих відстанях.

"Боєприпас може мати дальність до 130 кілометрів при запуску з великої висоти. Бомба може наводитися на ціль за допомогою різних систем наведення, тобто в різних варіаціях. Це може бути інерційна система наведення, поєднана з супутником, а також інфрачервона система. Маса авіабомби досягає 450 кілограмів", - сказав він у етері телеканалу "Еспресо".

Відео дня

На його думку, цікавим є те, що подібні авіабомби являють собою комплект, який може допрацьовуватися. Так, у США думали над встановленням на ці бомби додаткового двигуна, щоб вона могла летіти на відстань понад 500 км.

"Крім того, подібні бомби не використовують систему DSMAC. З РФ лунали заяви про те, що передача подібних даних американцями може означати певні червоні лінії. Без цих даних ця авіаційна бомба може легко перетворитися на далекобійну ракету. Причому це можна зробити швидко і у великих кількостях. JSOW може ефективно використовуватися по цілях у глибині РФ", - додав Рябих.

Бомби JSOW для України - думка експертів

Зараз американці можуть мати понад 2000 одиниць AGM-154 JSOW (Joint Standoff Weapon). Згідно з представленими даними, на 2015 рік виробили більше 2500 одиниць JSOW, з яких 1983 було вироблено для Військово-морських сил США та 523 для Повітряних сил Сполучених Штатів. 

Вас також можуть зацікавити новини: