Військовий каже, що мобілізаційний вік в Україні треба знизити / колаж УНІАН, фото УНІАН, скріншот з відео

Необхідне зниження мобілізаційного віку до 21 року, щоб ми в армії отримали молодих вмотивованих воїнів. Про це сказав командир 13-ї бригади Нацгвардії "Хартія" полковник Ігор Оболєнський в ефірі авторського проєкту Романа Кравця "Дивись" в "Українській правді" .

"Чим більше зараз нашої молоді відчує що таке війна, то тим легше нам буде далі. Важкі часи народжують сильних людей", - наголосив він. . 

За його словами, не можна говорити, що всі ці молоді люди загинуть на фронті. "Немає тотальної смерті, ми ефективні. Дуже багато хлопців воюють і повертаються. В мене є солдати і сержанти, які вже три-чотири рази були поранені, але вони знову повертаються в стрій. Це показує, які в нас патріотичні люди, котрі хочуть воювати далі за державу, тому що в в них є довіра до командування, до держави, один до одного", - зазначив Оболєнський.

Відео дня

За його словами, 21-річні молоді люди зможуть працювати ефективніше:

"Молодь зайде і відчує на собі негатив цієї війни, створить професійну армію і далі ми будемо знищувати противника набагато ефективніше".

Оболєнський зазначив, що випускався в 21 рік з військового інституту і розпочинав військову службу. За його словами, в цей період є більше усвідомлення ситуації, ніж в 18 років, бо більше розумієш життя, а особливо зараз коли мододь на собі відчула обстріли ракетами і БПЛА.

Він зазначив, що його синові зараз 11 років. "І якщо ця війна буде в межах 10 років, то він прийде у військо. Я це розумію. Тому моя задача – створити такі умови, щоб я не переживав, що мій син прийде сюди і про нього хтось не подбає. Моя мотивація кожного ранку вставати і робити цю державу і військо набагато кращою – це мої діти, це наш народ і Україна, бо я знаю, що мій син прийде у це військо і буде далі захищати Україну", - сказав командир 13-ї бригади Нацгвардії "Хартія". Він зазначив, що його син хоче іти служити в армію. "Мене це з одного боку лякає, а з іншого – я розумію, що роблю правильні речі", - підкреслив Оболєнський. 

Мобілізація в Україні

Як повідомляв УНІАН, народний депутат України Роман Лозинський зазначав, що в  Україні занадто пізно зменшили мобілізаційний вік з 27 до 25 років.  Він не виключав, що це була не остання зміна. При цьому зазначив, що це було б не популярне рішення.

У липні 2024 року речник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін заявив, що наразі гострої необхідності у зниженні мобілізаційного віку немає. За його словами, темпи мобілізації зросли, і показники суттєво відрізняються від тих, які були наприкінці зими або на початку весни. 

За його словами, головне, щоб цей темп не було втрачено, і щоб дійсно відбувалося системне поповнення. 

Вас також можуть зацікавити новини: