Штурмовик - найважча робота на фронті, каже Юрій Федоренко / колаж УНІАН, фото facebook.com/GeneralStaff.ua, кадр з відео

В ЗСУ можуть збільшити тривалість базової військової підготовки мобілізованих. Наразі донавчання новобранців доводиться проводити на базі бригад, до яких потрапляють вже "навчені" новачки. Про це в ефірі КИЇВ24 розповів командир батальйону ударних БпАК "Ахіллес" 92 ОШБр Юрій Федоренко. 

Він зауважив, що через високу активність бойових дій і гостру потребу бойових підрозділів у свіжому поповненні повноцінний тримісячний курс підготовки бійців наразі є неможливим. Відтак за місяць базової підготовки мобілізований отримує лише "ази" військової справи: що таке зброя, що таке засоби зв’язку, що таке тактична медицина, як діяти в складі "двійки", "трійки", групи, як штурмувати окоп, як оборонятися, як облаштовувати позицію.

"Далі військовослужбовці потрапляють безпосередньо до бойових бригад. І тут все залежить від того, як бригада організувала роботу. Якщо казати про 92-гу штурмову бригаду, після того, як військовослужбовець потрапляє до неї, якщо це буде штурмовик, він обов’язково ще пройде бойове злагодження і необхідну фахову підготовку на тих навчальних потужностях, які є в складі бригади", – розповів Федоренко.

Відео дня

За словами військового, етап злагодження є дуже важливим, оскільки дає зрозуміти, на що спроможний новобранець, аби потім для нього було можна визначити адекватне завдання. 

Строки військової підготовки в Україні 

Як писав УНІАН, на поточний момент тривалість базової військової підготовки в ЗСУ складає один місяць. Після цього новобранець проходить фахову підготовку, яка в залежності від військової спеціальності, може тривати від двох тижнів до 50 днів. Після цього починається "колективна підготовка" строком до 15 діб.

У вересні головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський визнав, що наразі мобілізовані в Україні отримують недостатню підготовку перед відправкою на фронт. 

Днями стало відомо, що в чотирьох тренувальних центрах ЗСУ проводять експеримент зі збільшення строків базової військової підготовки на 50%. Якщо експеримент визнають успішним, його розповсюдять на решту навчальних центрів.

Вас також можуть зацікавити новини: