Військовий пояснив, що потрібно змінити у підході до мобілізації / колаж з фото УНІАН та скріншоту

Переглядати принципи бронювання для того, щоб вивільнити більшу кількість чоловіків під мобілізацію – це не вихід, потрібна належна організація ВПК, щоб він міг адекватно обслуговувати потреби армії. Про це в інтерв’ю УНІАН розповів військовослужбовець Ігор Луценко.

Він пояснив, що передусім потрібне нормальне бронювання, оскільки зараз в україні здебільшого хаотична мобілізація і хаотичне бронювання: "не бронюють тих, кого треба, - бронюють тих, кого не треба".

"У нас, наприклад, немає мобілізації інженерів на виробництва, - ми просто беремо інженера і відправляємо його в окопи, або, в найкращому випадку - в якусь майстерню, але не за його профілем. Тобто це питання, знову-таки, належної організації військово-промислового комплексу, щоб він міг адекватно обслуговувати потреби армії", - пояснив він.

Відео дня

Тому, зазначає він підхід "потрібно просто більше людей" - дуже хибний:

"Не допоможе "більше людей". У росіян все одно в рази більше людей. Все одно в них у рази більше техніки".

Військовослужбовець зазначає: потрібно дивитися на роботу "зіркових" підрозділів в Україні, і масштабувати все за їхнім прикладом.

"Але для цього потрібна дуже сильна політична воля, тому що доведеться ухвалювати дуже болючі рішення щодо своїх друзів, кумів, сватів тощо", - зауважує він.

Мобілізація в Україні - думка військового

Луценко також зазначав, що держава вже не зможе мобілізувати до Сил оборони суттєву кількість вмотивованих людей, доведеться правильно розпоряджатися тими, хто вже перебуває в армії. Він також висловив сумнів у доцільності відлову ухилянтів, заявивши, що ці люди вже нездатні воювати. 

Він також зазначав, що Україні потрібно якісно перебудовувати армію під сучасну війну, а не знижувати мобілізаційний вік. 

Вас також можуть зацікавити новини: