Михайло Ковпак вважає, що підготовка військового залежить від тих, хто навчає / колаж УНІАН, фото Михайла Ковпака

Під час базової військової підготовки деяким складно одразу навчитися робити ті чи інші завдання. Для того, щоб бути військовим, потрібно не лише вміти стріляти, а й "мати голову мати на плечах". Таку думку висловив головний сержант військової частини окремого штурмового батальйону "Арей" УДА, старший інструктор Михайло "Кот" Ковпак в інтерв'ю УНІАН.

"Є, звісно, у будь-якому випадку якісь складнощі у навчанні, оскільки, як я вже казав, зварювальнику або водію важко так швидко перевчитися на військового. Такі люди завжди є, їх важко навчати. Воно так здається, мовляв, та що там вчитися, а насправді, окрім того, що вміти стріляти, треба ще голову мати на плечах, орієнтуватися на місцевості та в різних ситуаціях. Не кожному це легко дається...", - зауважив він.

За його словами, за тиждень можна пройти всі стрільби з різних положень або курс з тактичної медицини, проте деякі можуть лише сім днів навчатися прицілюватися. 

Відео дня

"Але через те, що вони погано розуміють, ми не кинемо їх, будемо займатися, навчати, добиватися того, що потрібно. Не дійде через голову, дійде через руки й ноги, через фізичну підготовку, трохи іншим методом", - підкреслив Ковпак.

Також в мережі шириться інформація про те, що Україна нібито втрачає території через погану фізичну та психологічну підготовку бійців. Журналістка запитала в інструктора, чи можна цього уникнути, на що він відповів:

"Уникнути цього навряд чи можна. На мою думку, більшість залежить саме від тих, хто навчає мобілізованих. Інструктори мають підготувати новобранців і фізично, і психологічно. Якщо людиною займатися нормально, то не буде жодних проблем. Однак ситуації бувають різні. Боєць може отримати поранення і в перший тиждень, і це необов’язково залежить від психологічної та фізичної підготовки. Треба зважати ще на умови, територію, поставлені задачі та зброю, якою "насипає" ворог".

Ковпак додав, що саме його батальйон заснований на добровольцях, проте також до нього приєднуються і люди з військкоматів. 

"У нас є рекрутингова група, яка проводить співбесіди, і ми намагаємося відбирати саме тих, хто хоче служити й воювати, а не тих, кого впіймали у магазині або на зупинці", - зауважив боєць.

Мобілізація в Україні - останні новини

Раніше радник керівника Офісу Президента України Сергій Лещенко заявив, що США тиснуть на Володимира Зеленського щодо зменшення призовного віку в Україні. За його словами, в США вважають, що самої західної зброї не достатньо для боротьби з РФ. 

Водночас заступник командира штурмового батальйону 5-ї окремої штурмової Київської бригади ЗСУ Олексій Тарасенко поділився своєю думкою щодо ефективності роботи ТЦК під час мобілізації в Україні. Він зазначив, що робота з рекрутингу в бойових бригадах немає нічого спільного з мобілізацією через ТЦК.

Вас також можуть зацікавити новини: