Депутат пояснив, чому вважає за потрібне знизити мобілізаційний вік в Україні / Колаж УНІАН, фото Фейсбук 47-ї ОМБр, скріншот

В Україні потрібно знижувати мобілізаційний вік, оскільки молодь більш мотивована та здатна виконувати бойові завдання. Про це заявив народний депутат Олександр Ющенко в ефірі "Новини. LIVE".

"Якщо ми не усвідомимо, що нам потрібно знижувати мобілізаційний вік, то насправді можемо втратити державу. Хто реальні воїни? Це не чоловіки 45 років, вони мотивовані, але у них і проблеми зі здоров'ям, і відповідальність якась і діти", - заявив він.

За словами нардепа, найбільш вмотивовані до бою та найкраще виконують бойові завдання, - люди молодшого віку. 

Відео дня

"Чому алкоголь у нас продають з 21 року? Чому всі права людина набуває в набагато меншому віці, ніж мобілізаційний ресурс? А обов'язки, які покладають на нього, - мають бути з 30. Може з 50 років давайте мобілізувати? Найкращі воїни - це молоді люди. Вони і є найбільш мотивованими", - підкреслив Юрченко.

Крім того, він зазначив, що велика кількість ухилянтів — це провал держави, яка за 30 років не пояснила чоловікам їхні обов’язки

"Те, що в нас така велика кількість ухилянтів, - це насправді провал держави, яка 30 років не робила ті моменти, які б пояснили кожному чоловіку, що це твої обов'язки і що захищаючи Україну, ти захищаєш і себе, і своїх дітей, дружин, батьків. Це надважливо. На жаль, у нас мобілізаційний ресурс менший, ніж у ворога", - сказав парламентар.

Мобілізація в Україні - думки

Народний депутат від фракції "Голос", секретар Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко вважає, що варто знизити мобілізаційний вік до 20 років: "Нехай не з 18, а з 20 років ми маємо призивати, комплектувати, і всі разом воювати за нашу країну. У нас можна депутатам балотуватись і приймати складні управлінські рішення та закони з 21 року, а воювати - з 25. Я не знаю, хто це придумав".

Також днями радник керівника Офісу президента України Сергій Лещенко розповів, що Сполучені Штати Америки тиснуть на президента Володимира Зеленського щодо зменшення призовного віку в Україні, але "Зеленський не продавився, і продовжує переконувати політиків з обох партій давати зброю без зміни призовного віку".

Вас також можуть зацікавити новини: