Україні передадуть винищувачі Mirage / колаж УНІАН, фото REUTERS, pixabay.com

Перш ніж французькі винищувачі Mirage 2000-5 передадуть Україні, літаки будуть модернізовані. Як припустили в Defense Express, зокрема, машини збираються зробити більш стійкими до впливу російських засобів радіоелектронної боротьби (РЕБ).

"Це може стосуватися як роботи навігаційних систем, так і бортової РЛС літака, так і систем зв'язку. І хоча реальний перелік робіт невідомий, він справді вкрай важливий", - зазначили на порталі.

Нагадується, що у вересні стало відомо про заплановану модернізацію Mirage 2000-5 в частині розширення можливостей ударів по наземних цілях, а ось інформація, що з'явилася зараз, про оновлення систем протидії РЕБ - нова.

Відео дня

Також у Defense Express акцентували: попри те, що терміни передачі французьких Mirage 2000-5 змістилися, французькі винищувачі Україна отримає швидше, ніж американські F-16.

Mirage 2000-5 для України - що повідомлялося

Нагадаємо, міністр оборони Франції Себастьян Лекорню оголосив, що винищувачі Mirage 2000-5 передадуть Україні в першому кварталі 2025 року. За його словами, літаки будуть оснащені новим озброєнням типу "повітря-земля" і захистом від РЕБ.

Раніше президент Франції Еммануель Макрон у червні анонсував передачу Україні винищувачів Mirage 2000.

Вас також можуть зацікавити новини: