Українські захисники усю ніч збивали російські дрони  / фото 37 окрема бригада морської піхоти

Над Україною вночі 3 жовтня Сили оборони збили 78 ворожих "шахедів", повідомили Повітряні сили ЗСУ.

"У ніч на 3 жовтня 2024 року (із 21.00 02.10 по 07.00 03.10) ворог завдав удару по території України ударними БпЛА. Усього радіотехнічними військами Повітряних Сил виявлено та здійснено супровід 105-ти ворожих безпілотників противника типу "шахед" (райони пусків: Орел, Приморсько-Ахтарськ, Курськ - РФ, мис Чауда - Крим)", - зазначається у повідомленні.

Відбивали повітряний напад авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України.

Відео дня

"В результаті протиповітряного бою збито 78 ворожих ударних БПЛА типу "Shahed" у Київській, Черкаській, Вінницькій, Хмельницькій, Кіровоградській, Житомирській, Полтавській, Чернігівській, Херсонській, Одеській, Харківській, Сумській, Дніпропетровській, Рівненській та Івано-Франківській областях", - проінформували у Повітряних силах.

Також зазначається, що один безпілотник полетів у напрямку Білорусі, й ще 23 - локаційно втрачено у різних регіонах України, імовірно, внаслідок активної протидії РЕБ. 

Атака дронами на Київ - що повідомлялося

Як повідомляв УНІАН, повітряна тривога у Києві тривала понад п'ять годин. Перші групи дронів зафіксовано було ще до опівночі, й протягом ночі заходили нові групи.

Згідно з даними Київській міській військовій адміністрації, жоден з ворожих "шахедів" своєї мети не досяг. Загалом навколо та над українською столицею було знищено півтора десятка ударних дронів ворога. 

За даними оперативного зведення КМВА, внаслідок російської атаки дронів, в Києві зафіксовано падіння уламків в Деснянському районі. Обійшлося без руйнувань, пожежі, інформація про постраждалих не надходила.

Вас також можуть зацікавити новини: