Максим Жорін вважає, що говорити про проблеми у війську потрібно / скріншот

Управління військами в ЗСУ сьогодні викликає "очевидні питання". Якщо про це не говорити, Україна отримає "критичну ситуацію". Про це у своєму Телеграм написав заступник командира 3-ї ОШБр Максим Жорін.

"У нас є очевидні питання з управлінням військ. Деколи наша тактика сильно нагадує тактику ворога в плані застосування піхотних підрозділів. Чого ми дозволити собі аж ніяк не можемо. Особливо враховуючи ступінь втоми українського піхотинця, який сьогодні виконує найважчу і найнебезпечнішу у всьому світі роботу", – зазначив він. 

Зокрема військовий розкритикував практику "створення вінегрету з різних підрозділів" на одній смузі оборони. За його словами, це виглядає "дуже дивно та недоцільно", адже потім такими військами неможливо керувати.

Відео дня

Крім того Жорін заявив про "недоцільність" створення нових бригад замість того, щоб спрямовувати новобранців на доукомплектування вже існуючих підрозділів.

"Ми маємо воювати зовсім інакше. Розумом, технологіями та з адекватним плануванням всіх своїх дій", – наголосив він.

Війна в Україні: останні новини

Як писав УНІАН, ізраїльський військовий експерт Ігаль Левін вважає, що Україні варто свідомо порушити заборону США на удари по РФ західними ракетами. На його думку, в разі успішності цих ударів, Україна отримає нову партію ракет.

Також ми розповідали, що проблему мобілізації в Україні не можна вирішувати репресивними методами. Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко вважає, що "правильна мобілізація" в Україні можлива на фінансовій основі.

Вас також можуть зацікавити новини: