Курська операція триває / колаж УНІАН, фото 110 ОМБр, facebook.com/UALandForces

Операція ЗСУ в Курській області Росії - превентивний удар, який Україні вдалося завдати, передбачаючи, що росіяни після повторного вторгнення в Харківську область у травні 2024 року рушать до Сумської та Чернігівської. Таку думку висловив полковник запасу, екс-спікер Генерального штабу ЗСУ Владислав Селезньов, пише "Фокус", нагадуючи, що україснкі бійці вже два місяці воюють у Росії.

Говорячи про початок операції, експерт зазначив, що він був своєрідною інформаційною грою - ЗСУ змогли передислокувати значні сили і засоби в Сумську область під приводом зміцнення оборони:

"Генштаб ЗС РФ потрапив у пастку, втративши пильність і розуміння ситуації".

А той факт, що ЗСУ досі утримують російську територію, розкриває тотальну брехню російської пропаганди і чиновників, додав Селезньов:

"Здавалося б, ворог обладнав потужні інженерні фортифікації на своїй землі, але вони не спрацювали. Спростовується маячня російських чиновників про виділення колосальних ресурсів на прикордонні фортифікації. Але можливий і інший варіант - українські війська знайшли ключ до злому оборони".

Курська операція - актуальне

Нагадаємо, командир української армії Сергій Коротких, який бере участь у боях у Курській області, розповів, які завдання вирішує операція ЗСУ на російській території. За його словами, по-перше, вона показала здатність українських бійців перемагати чисельно переважаючі сили ворога, і, по-друге, змусила РФ перекинути близько 50 000 загарбників у російський регіон.

Як зазначив боєць, Росія змушена залучати десантників і морпіхів для протистояння ЗСУ в Курській області: "Без Курської операції всі вони опинилися б на Покровському напрямку, що набагато гірше для нас".

Вас також можуть зацікавити новини: