Сирський спростував заяву Путіна / колаж УНІАН, фото t.me/osirskiy, ua.depositphotos.com

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський спростував заяву правителя Росії Володимира Путіна щодо оточення українських військ в Курській області.

"Заява, яка була оприлюднена очільником країни-агресора на саміті БРІКС, щодо оточення українських військ в Курській області не відповідає дійсності. Це відверта дезінформація, яка не відображає реальну ситуацію", - зазначив генерал у Telegram-каналі.

Згідно з інформацією Сирського, українські війська продовжують активні дії на Курському напрямку, третій місяць поспіль знищуючи бойовий потенціал ворога. Він зазначив, що попри шалений тиск противника на цьому напрямку, окупанти зазнають відчутних втрат в особовому складі та військовій техніці. 

Відео дня

Зокрема, за його даними, починаючи з 8 серпня по теперішній час, російські війська на цій ділянці фронту втратили:

  • в особовому складі -17819 осіб,
  • безповоротні - 6662 особи;
  • санітарні - 10446 осіб;
  • полонені - 711 осіб.

Також генерал повідомив, що втрати ворога в озброєнні та військовій техніці за цей період складають:

  • 45 танків;
  • 256 бойових броньованих машин;
  • 565 одиниць автомобільної техніки;
  • 99 артилерійських систем;
  • 5 реактивних систем залпового вогню.

"Дякую українським воїнам за стійкість, витримку і справжню мужність, яку ви демонструєте нашому споконвічному підступному ворогу на усіх ділянках і напрямках фронту!" - додав Сирський.

Курська операція ЗСУ: останні новини

Нагадаємо, 24 жовтня прокремлівські ЗМІ поширили заяву Путіна, що "частина підрозділів української армії, які вторглися до Курської області, блокована та оточена, це приблизно 2 тисячі осіб".

25 жовтня президент України Володимир Зеленський за підсумками доповіді головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського інформував, що 27-28 жовтня Росія планує задіяти у бойових діях на Курщині військових з Північної Кореї.  

Українська розвідка нещодавно повідомила, що Північна Корея відправила в Росію 12 000 солдатів, зокрема елітні підрозділи спеціальних операцій для підтримки РФ у війні проти України. 

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський раніше заявляв, що в Курській області Росії українські Сили оборони й надалі тримають під контролем фронт, "попри всі спроби противника перехопити ініціативу".

Зокрема 20 жовтня стало відомо, що українські десантники знищили підрозділ російських морпіхів у Курській області.

Вас також можуть зацікавити новини: