В ISW пояснили, навіщо Володимир Путін бреше про втрати України на Курщині / колаж зі скріншоту й фото УНІАН

Аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) вважають, що правитель Росії Володимир Путін продовжує перебільшувати успіхи РФ в Курській області, щоб запевнити внутрішню аудиторію в здатності російських військових придушити вторгнення України у цей регіон.

Про це йдеться у звіті ISW. Аналітики нагадали заяву Путіна російським медіа про те, що російські війська нібито "заблокували" близько 2 тисяч українських військових у Курській області. За його словами, "оточені" українські війська "навіть не розуміють, що вони оточені".

Російський диктатор також стверджував, що ЗСУ начебто втратили контроль над "оточеними" підрозділами, і додав, що Міноборони РФ публічно не повідомляло про нібито "успішне проникнення російських військ на деякі українські позиції у Курській області".

Відео дня

Путін не визнав, що українська лінія фронту в Курській області простягається від українсько-російського міжнародного кордону, і що українські війська можуть вільно перетинати ділянки кордону, які перебувають під українським контролем.

"Перебільшена статистика Путіна щодо українських втрат, ймовірно, є частиною його спроби пояснити нездатність Росії рішуче відбити українське вторгнення у Курську область через майже три місяці в контексті ймовірного неминучого розгортання північнокорейських військ для ведення бойових дій в цьому регіоні", - йдеться у звіті.

Курська операція ЗСУ - останні новини

24 жовтня прокремлівські медіа поширили заяву Путіна, що "частина підрозділів української армії, які вдерлися до Курської області, заблокована та оточена, це приблизно 2 тисячі осіб".

25 жовтня головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський спростував заяву диктатора щодо оточення українських військ на Курщині.

Вас також можуть зацікавити новини: