Експерт спрогнозував, що планує Україна в Курській області/ фото 24 ОМБр імені короля Данила

Зараз Україна контролює до 1000 квадратних кілометрів території у Курській області, і просування з нашого боку немає через шалений опір росіян. Про це розповів військовий експерт, співробітник СБУ 2004-2015 рр. Іван Ступак в ефірі "Еспресо".

Він зазначив, що у Курській області ЗСУ, на жаль, зазнають втрат, а там перебувають найкращі українські сили:

"Найкращі десантно-штурмові підрозділи там перебувають, а також співробітники Альфа-СБУ та різних спецпідрозділів ГУР. Проте здобутків поки що немає через шалений спротив. Фіксуємо спроби наступу росіян".

Скільки триватиме наступ і яка в нього мета, досі невідомо, зазначив експерт.

"Президент сказав, що операція буде тривати. Хочеться вірити, що в нього є чітке розуміння, скільки часу нам потрібно там перебувати, що тримати, де відступати, або, навпаки, де переходити в наступальні дії", - зауважив він.

Експерт також додав, що російський Генштаб вже прорахував кроки України щодо операції на Курщині, і зазначив, що подальше перебування на цій території – "виключно політична ціль".

"Ми тут перебуваємо, бо поки що маємо можливості. Скільки у нас цих можливостей, ніхто не знає. Потрібно постійно інвестувати туди людей, техніку, амуніцію, боєприпаси. Водночас ми втрачаємо місто Вугледар, яке 2 роки й 1 місяць тримало оборону", - наголосив експерт.

Курська область - що там відбувається

Останнім часом на Курщині значно збільшилася кількість російських підрозідів. Як повідомив речник Оперативно-тактичного угрупування військ "Сіверськ" Вадим Мисник, українські захисники бачать ротації ворога та його намагання завадити виконанню завдань Сил оборони.

Секретар парламентського Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко розповів, що зараз на Курщині йде маневрова війна, однак ЗСУ зберігають ініціативу на деяких напрямках. 

Зокрема, у напрямку річки Сейм, ворог пробує утримувати свої війська, укладає понтонні переправи, які українські війська розбивають.

Вас також можуть зацікавити новини: