ЗСУ продовжують операцію в Курській області РФ / колаж УНІАН, фото 93 бригади, скріншот

У Курській області Росії, де ЗСУ продовжують операцію, обстановка залишається дуже важкою, була загроза оточення українських військ, розповів військовий експерт Олег Жданов.

"Ворожі війська дуже сильно підтиснули нас із західного флангу... Рейдові дії з обох боків не припиняються, особливо в сірій зоні... Було кілька серйозних моментів, коли була загроза оточення наших військ, але начебто як ми розв'язали цю проблему, і наші війська вийшли із районів, які їм загрожують, з-під загрози можливого оточення. Але сам факт, що бої дуже важкі. Активність військ з обох сторін дуже висока", - зазначив він.

Жданов висловив сподівання, що ЗСУ вдасться вирівняти і стабілізувати ситуацію, а також що Генштаб "локалізує і оптимізує" підконтрольну Україні російську територію:

Відео дня

"Для того, щоб створити щільну і суцільну лінію оборони для подальшого утримання цієї території. Просто вийти звідти було б недоцільно і було б великою невдачею для Сил оборони".

Курська операція ЗСУ - актуальне

Нагадаємо, керівник Центру протидії дезінформації при Раді нацбезпеки і оборони України Андрій Коваленко заявив, що Росія використовує в Курській області тактику чеченської війни: своєю авіацією "стирає" свої ж населені пункти.

Раніше й Олег Жданов розповідав, що авіація РФ продовжує зрівнювати з землею все на своїй же території: "зносять села і міста".

Вас також можуть зацікавити новини: