Жданов розповів про ситуацію в Курській області / колаж УНІАН, фото 110 бригади, скріншот

Російські війська просунулися вглиб угруповання ЗСУ в Курській області на відстань до 7 кілометрів і зупинилися, сил і засобів просуватися далі у них більше немає, заявив військовий експерт Олег Жданов.

Водночас авіація РФ продовжує зрівнювати із землею все на своїй же території - "зносять села і міста", підтвердив експерт.

"Ситуація в Курській області починає прояснюватися. Противник вклинився, є підтвердження. До 7 кілометрів вони просунулися вглиб нашого угруповання, і на цьому вони зупинилися. Сил і засобів більше немає. другого ешелону для нарощування зусиль немає, резерву для розвитку успіху немає", - сказав він.

Відео дня

За словами експерта, ЗСУ "методично" вибивають російські війська з втрачених позицій "з двох сторін": "Скільки вони там ще протримаються, сказати важко".

Жданов додав, що росіяни зазнають колосальних втрат.

"Мабуть, зараз знову постане питання перед російським керівництвом про те, звідки ж знімати резерви для перекидання в Курську область", - сказав він, заявивши про тенденцію до зниження бойових дій у Харківській області.

Ситуація в Курській області: "килимові бомбардування" і заява Зеленського

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський 12 жовтня заявив, що Росія намагалася відтіснити ЗСУ з позицій у Курській області, але українські війська тримають "визначені рубежі".

Раніше цього ж дня голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко зазначив, що російські війська нарощують сили в Курській області, і що, судячи з усього, Путін зважився на килимові бомбардування своєї ж території.

Вас також можуть зацікавити новини: