ЗСУ продовжують операцію в Курській області / колаж УНІАН, фото УНІАН

Найімовірніше, російські війська ще не починали великомасштабного наступу у Курській області. Таку думку висловив військовий аналітик із Відня Франц-Штефан Гаді, пише The Washington Post.

"Я не думаю, що ми можемо говорити про великомасштабний російський наступ, який може витіснити українців просто зараз. Я думаю, що ми все ще перебуваємо у фазі формування, у попередній фазі перед більш масштабним наступом. І головна мета російських військ наразі - послабити українські сили артилерією та ударами безпілотників", - сказав він.

За його словами, зараз росіяни перевіряють слабкі сторони української оборони

Відео дня

"Турбує те, що українці дійсно вже перебувають на стадії відступу", - додав Гаді,

У публікації зазначається, що нещодавніми контратаками в Курській області російські війська повернули до половини захопленої території і поставили під сумнів те, як довго Київ зможе утримувати російські землі.

На думку військового аналітика Rochan Consulting у Польщі Конрада Музики, зараз Україні потрібно або спрямувати більше підрозділів у Курську область, або атакувати в іншому місці, щоб поставити росіян перед дилемою.

"Проблема в тому, що в українців, схоже, немає вільних потужностей на даний момент для таких дій", - сказав він.

Проте, на думку аналітиків, щоб повністю витіснити українські війська з Курської області, будуть потрібні більші російські сили, що може дати українцям вигідне співвідношення втрат, яким вони зможуть скористатися.

Курська операція ЗСУ - актуальне

Нагадаємо, головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський спростував заяву Путіна про те, що українські війська в Курській області оточені.

За його словами, українські бійці продовжують активні дії на Курському напрямку, і, незважаючи на величезний тиск противника на цьому напрямку, окупанти зазнають відчутних втрат в особовому складі та військовій техніці.

У The New York Times писали, що останніми днями російські війська активізували зусилля з витіснення українських військ із Курської області, і це призводить до скорочення підконтрольних Україні територій, які можуть бути важливим важелем тиску на Москву в переговорах.

Вас також можуть зацікавити новини: