Росіяни хочуть оточити Курахове / колаж УНІАН, фото 71 бригада, 56 бригада

Російські війська найближчим часом почнуть наступати на місто Курахове в Донецькій області "в лоб", використовуючи велику кількість техніки. Зараз це їхній пріоритет. Впевненість у цьому висловив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко, передає "Еспресо".

"Вони (російські війська - УНІАН) зараз намагатимуться просуватися вздовж траси Павлівка - Богоявленка, саме в напрямку Богоявленки, де починаються рубежі і лінії оборони ЗСУ. Це просування відбуватиметься в контексті їхніх планів охопити в перспективі Курахове з півдня", - зазначив експерт.

За його словами, росіяни планують тиснути на місто з двох напрямків одразу - зі східного і південного.

Відео дня

Оглядач також акцентував, що зараз на Курахівському напрямку росіяни найактивніше використовують і не шкодують техніку, яку вони "максимально намагаються заощаджувати на інших локаціях":

"Не менш інтенсивним свого часу був саме Вугледар за кількістю застосовуваної техніки. І зараз цей акцент трохи змістився на північ від Вугледара".

Бої за Курахове - що повідомлялося

Нагадаємо, колишній співробітник СБУ Іван Ступак теж заявляв, що після захоплення міста Вугледар Донецької області російські окупанти намагатимуться тиснути на Курахове.

"На всіх напрямках палає. Щось палає менше, щось - більше. Але бойові дії йдуть дуже активно. І на Курщині, і в Харківській області, і в Луганській, і в Донецькій, і в Запорізькій", - говорив він.

Також передбачалося, що, крім тиску на Курахове, росіяни спробують поліпшити своє становище під Селидовим на Покровському напрямку.

Вас також можуть зацікавити новини: