Тимочко вважає, що подібні випадки - "велика проблема" для України / колаж УНІАН, фото 71 окрема єгерська бригада ДШВ ЗСУ, скриншот

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних сил України.

"До Вугледара прикулася увага після того, як у політичному просторі України почалися якісь політичні ігрища навколо деяких військових бригад, підрозділів, які знаходяться в місті. Розказувалися байки, що там когось не виводять, когось не заводять. Тобто втручатися в роботу ротацій підрозділів, з’єднань з указуванням конкретних частин, - це дуже зашкодило насправді бойовим діям зараз в районі Вугледара", - наголосив він.

Тимочко пояснив, що росіяни завжди відслідковують цікаву для себе інформацію, яка є в публічному просторі.

Відео дня

"Росіяни завжди будь-яку інформацію, яка в нас в публічному просторі є, скажімо, для них цікавою, для ворога, або яку вони намагаються використати для того, щоб підірвати довіру чи спричинити, власне, якийсь загрозливий ефект, - вони цим і скористалися", - сказав військовослужбовець.

Водночас він зауважив, що йому приємно, що сьогодні боєць 72-ї бригади з самого Вугледара чітко виступив і сказав, що бригада знаходиться, "виконуємо задачі, воюємо, настільки, як ми можемо в силу своїх завдань і в силу розташування, і відповідно до того, що нам поставлено, виконуємо задачу".

"Це насправді дуже добре. Шкода, що бійці замість того, щоб воювати, виконувати свої задачі, приховувати своє перебування, через всіляких корисних дурнів, політиків змушені ще й спростовувати їхні заяви замість того, щоб повністю приділяти увагу обороні міста", - сказав Тимочко.

На запитання, навіщо, на його думку, політикам робити такі коментарі, він зазначив:

"Перше - привернути до себе увагу, створити собі якийсь імунітет, особливо, якщо падають якісь особисті рейтинги. Ну, і самі розуміємо, що на фоні політичних зустрічей президента з міжнародниками, на фоні інформації про те, що навіть наступний рік, скажімо, президент сам сказав, що радше за все будуть проводитися президентські вибори, - видно, хтось вже собі пофантазував, що будуть парламентські, і хочуть конче заробити політичні рейтинги на крові. Або якісь свої неправильні речі приховати".

Тимочко додав, що це "велика проблема" для України, ЗСУ та політикуму, коли "політики, будучи офіцерами, не воюють на війні, не захищають, а політиками сидять у Верховній Раді і розповідають, на столі показують: сюди - полки, сюди - бригади, а звідси ми маємо відступити".

"Так воно не працює. Для цього є штаби, для цього є командні центри, для цього є з’єднання, для цього є командири бригад, які ефективно виконують свою роботу", - сказав голова Ради резервістів.

Він також зазначив, що бої під Вугледаром і тиск ворога були не настільки інтенсивними, "поки політики не почали чіпляти собі якісь лейби - чи рятівників, чи коментаторів".

Війна в Україні - ситуація біля Вугледару

Як повідомляв УНІАН, раніше у 72-й окремій механізованій бригаді ім. Чорних Запорожців спростували інформацію західних засобів масової інформації про те, що вони нібито виходять з Вугледара.

На офіційні сторінці бригади у соціальній мережі Facebook було опубліковано заяву щодо цього. Один з бійців каже, що українські захисники все ще тримають оборону, хоча окупаційні війська Росії й проводять важкі штурми.

Вас також можуть зацікавити новини: