Експерт прояснив ситуацію у Курській області / Коллаж УНІАН, фото 24 ОМБр імені короля Данила

Російські війська активізувалися в Курській області, і, за інформацією аналітиків DeepState, їм вдалось прорвати лівий фланг Сил оборони. Також про те, що угруповання ЗСУ потрапило в засідку і втратило багато техніки, писав Forbes.

Водночас військовий експерт, полковник ЗСУ в запасі Петро Черник розповів 24 Каналу, що загострення ситуації на Курському напрямку дійсно відбувається, проте треба дочекатись підтвердженої інформації, а поки не варто оголошувати тривогу.

"Якщо ми побачимо прорив на 15-20 кілометрів, тоді будемо бити на сполох, але зараз цього немає", - вважає експерт.

Відео дня

Він зазначив, що треба стежити лише за тим, що говорять офіційні особи, передусім - Генштаб.

Також експерт прокоментував інформацію про те, що Силам оборони на Курщині вдалось завдати росіянам значних втрат у військовій техніці, зазначивши, що це "чудова новина".

"Якщо це 2-3 танки й 2-3 броньовані машини, то це добре, але під словом "значні" особисто я уявляю механізовану роту. А це понад 10 одиниць техніки", - вважає Черник.

Ситуація у Курській області - що відомо

Як зазначали в ISW,  росіяни намагаються максимально витіснити українські війська з Курщини до того, до того, як погана погода восени і взимку призведе до обмеження маневрів на полі бою. Крім того, російське військове командування прагне швидко вивільнити бойову міць для пріоритетного наступу в Донецькій області.

Як зазначав військовий оглядач Денис Попович, росіяни на Курщині намагалися розділити угруповання ЗСУ та оточити деякі частини, проте українським силам вдалося стабілізувати ситуацію і навіть повернути частину втрачених територій.

Вас також можуть зацікавити новини: