Марія Захарова "видала" маячню про ситуацію на Курщині / колаж УНІАН зі скріншотів

Офіційний представник Міністерства закордонних справ РФ Марія Захарова заявила, що ЗСУ нібито створюють у Курській області концтабори - брифінг чиновниці відбувся сьогодні в рамках IV Євразійського жіночого форуму в Санкт-Петербурзі і транслювався в прямому ефірі.

"Російські правоохоронні органи отримують відомості про випадки насильницького вивезення б*ндерівцями в Україну жителів Курської області, які не встигли евакуюватися. Це, я нагадаю, між іншим, типова практика німецько-фашистських окупантів. Ви пам'ятаєте, як вони викрадали радянських людей, громадян Радянського Союзу в полон, у рабство - це ж просто один і той самий почерк", - заявила Захарова.

Представник МЗС РФ стверджує, що має у своєму розпорядженні "численні дані свідків", які зібрані штабом російського Червоного Хреста.

Відео дня

"По суті є просто прямі дані свідчення про створення бойовиками ЗСУ в російському прикордонні на кшталт концтаборів, куди вони під дулом автомата поміщають місцевих жителів, які з різних причин не зуміли покинути небезпечні райони", - стверджує Захарова.

Вона застосовує визначення "укрнацисти" щодо бійців ЗСУ, і запевняє, що один з українських військовополонених повідомив про атаку на пасажирський поїзд, яку нібито готували в Курській області.

Захара також стверджує, що є "нові факти розстрілів і жорстокого поводження" цивільних осіб у Курській області, і "все це" документується. При цьому офіційний представник міністерства не надала під час брифінгу жодного доказу на підтвердження своїх слів.

Курська операція в центрі уваги - що вже повідомлялося

Як повідомляв УНІАН, 6 серпня стало відомо про "прорив" українсько-російського кордону в районі Курської області РФ. Таким чином, було розпочато спецоперацію, під час якої взято в полон російських окупантів, знищено їхню техніку. Ворог почав перекидати в Курську область додаткові сили.

Україна створила в Курській області комендатури для надання допомоги місцевому населенню, яке через різні причини не виїхало на іншу територію. Багато з тих, хто залишився, кажуть, що не були попереджені про наближення ЗСУ. Українські військові відразу забезпечили для них харчування тощо.

За даними західних ЗМІ, російське військове командування передбачало вторгнення України в Курську область і розробляло плани щодо його запобігання протягом кількох місяців. Про це свідчать захоплені документи МВС, ФСБ і армії Росії з Курської області. Наприклад, у записі від 4 січня йшлося про "можливість прориву державного кордону" українською армією і віддавався наказ посилити підготовку до відбиття будь-якого нападу.

Уже 19 лютого командири підрозділів були попереджені про плани України швидко просунутися з Сумської області на російську територію на глибину до 80 км, щоб створити чотириденний "коридор" до прибуття основних підрозділів української армії на бронетехніці.

Вас також можуть зацікавити новини: