Євген Шкірков спрогнозував, чим закінчиться війна проти Росії / колаж УНІАН зі скріншоту й фото 28 ОМБр ім. Лицарів Зимового Походу

Війна в Україні закінчиться якимись угодами, у разі перемовин щодо завершення протистояння, у супротивників зараз більше козирів, аніж у Києва.

Про це сказав командир саперної служби спецпідрозділу ГУР МОУ Kraken Євген Шкірков ("Вікінг") в інтерв'ю Online.UA. "Ми всі дорослі люди, хто дорослий, а хто не дорослий, то слухайте, що кажуть дорослі. Ми всі розуміємо, що війна закінчиться якимись угодами. Давайте будемо реалістами. Росія дуже велика, і якщо просто пройтися якимось переможним маршем, то потрібно буде чухати до Китаю, а то і до Японії, в ту сторону", - зазначив він.

За його словами, поки якихось крутих передумов, що Росія буде розвалюватися з середини немає - їх більше ніж рік тому, але недостатньо, щоб вона зсередини тріснула.

Відео дня

Шкірков зазначає, що Україна буде дивитися в бік якихось перемовин. "Але питання в тому з чим ми сядемо за стіл. У р*саків є карти козирні, а в нас одна крута карта - Курська область. Як буде далі? Це далеко не буде залежати від військових", - додав він.

За його словами, війна не закінчиться в листопаді. Він додав, що будуть проходити саміти, але одночасно відбуватимуться бойові дії з обох сторін.

Шкірков вважає, що розмови про те, що Крим легше визволити, ніж Донеччину, є перебільшенням. За його словами, для деокупації Криму, як і Донеччини, також повинні були великі сили в України, щоб не тільки забрати його в Росії, але й утримати:

"Забрати можна, а утримати?".

При цьому нагадав, що в Росії в Криму є Чорноморський флот - все ще є підводні човни, кораблі. "Якби було все так просто, то якось би і працювали", - додав Шкірков. Відповідаючи на запитання з приводу того, чому західні партнери України не дозволяють бити своєю зброєю вглиб Росії, Шкірков зазначив, що вони керуються принципом, зокрема, що "всі в г*вні, а я в білому".

"Це деякі країни, деякі політичні уряди не хочуть забризкати себе г*вном", - сказав він. За його словами, на сьогодні є дозвіл бити британськими ракетами Storm Shadow, які не відрізняються від українських ракет такого ж типу.

Шкірков зазначив, що деякі партнери також бояться, що ракети можуть потрапити до Росії, не розірвавшись і вона зможе вивчити їх, а потім допрацювати свою зброю. "А американські ракети трохи кращі технічно і технологічно. Одна може не здетонувати при ударі… Її тоді розберуть і зможуть покращити свою історію зброї", - сказав він. За його словами, Україна працює по території Росії БПЛА, але ракети необхідні для ударів по території Росії, бо все-таки їх важче збити, і вони прицільніше б'ють по цілях.

Важливі новини України про війну - що повідомлялося

Як повідомляв УНІАН, президент України Володимир Зеленський на саміті "Україна - Південно-Східна Європа" зазначив, що ситуація на полі бою в Україні створює можливість зробити кроки щодо припинення війни не пізніше 2025 року.

Він зазначає, що Україна розробила план дій - план перемоги, який здатний "подолати розрив між нинішньою ситуацією та успішним проведенням саміту миру".

Зеленський наголосив, що важлива відповідь на запитання з приводу того, чи має Україна місце в НАТО. Він зазначив, що якщо відповідь позитивна і це буде підтверджено належним чином, то російський диктатор Володимир Путін геополітично програє.

Вас також можуть зацікавити новини: