Кирило Верес розповів, як можна зменшити втрати української армії / колаж з фото УНІАН та скріншоту

Втрати України у війні варто рахувати грошима, і якщо зберегти життя захисників, зекономлені на виплати гроші можна направити на виробництво техніки та озброєння, які сприятиме тому, що наші воїни менше наражатимуться на небезпеку.

Такою думкою поділився повний кавалер ордена Богдана Хмельницького, командир легендарного батальйону К2, Герой України Кирило Верес в інтерв’ю "24 Каналу".

"...є економічно невигідно, коли український підрозділ висилає 20 людей на штурм і знищує 100 ворогів. Натомість варто було б використати для штурму 100 дронів", - вважає захисник.

Відео дня

Співрозмовник підкреслив, що у разі загибелі воїна, його близьким надається одноразова допомога від держави у розмірі близько 20 мільйонів гривень:

"...гинуло в мене 20 людей, а тепер мінус 30%, то виходить шість військовослужбовців. Якщо помножити на 20 мільйонів гривень - це 120 мільйонів. Тобто 120 відняти 10 - країна отримає 110 мільйонів зекономлених коштів".

Командир додав, що саме тому слід зменшити втрати в особовому складі завдяки збільшенню виробництва техніки та озброєння.

Важливі новини України про війну - що повідомлялося

У вересні газета The Wall Street Journal писала, що під час повномасштабної війни проти РФ загинули 80 тисяч українських воїнів. Пізніше президент Володимир Зеленський заявив, що західне видання поширило брехливу інформацію. За його словами, реальні втрати ЗСУ набагато менші.

Українська сторона не раз стверджувала, що Росія втрачає набагато більше солдатів, аніж наше військо. Варто зазначити, що загальні втрати ворога на 13 жовтня 2024 року становлять приблизно 668 930 окупантів.

Вас також можуть зацікавити новини: