Герой України розказав. яким бачить кінець війни / колаж УНІАН, фото facebook.com/GeneralStaff.ua, скріншот

Ідею завершення війни по лінії фронту в інтерв'ю "Армія TV" розкритикував заступник командира 43-ї окремої механізованої бригади, Герой України Олег Грудзевич.

"Треба думати, що скажуть ті люди, які втратили своїх рідних на цій війні, починаючи з 2014 року. І як ми будемо дивитися в очі батькам, матерям тих хлопців, які лягли за землю нашу. Якщо ми підемо на переговори по лінії, яка зараз. На це потрібно зважати. Можливо деякі окремі політики з метою заробити рейтинг і нагнітають цю тему. Але військово-політичне керівництво, як і було у 2022 році – вихід на кордони 1991 року. Поки що нічого не змінилося", – сказав Гудзевич.

Він також розповів, як бачить закінчення війни особисто: "Це щонайменше вихід на кордони 1991 року, Крим наш, Донецька і Луганська область наші, росіян тут немає. Вони до нас не лізуть, вони нас бояться. У нас сильна армія, об'єднана держава".

Відео дня

Припинення війни по лінії фронту: що про це говорить західна преса

За інформацією Financial Times, наразі як на Заході, так і в Україні настрої щодо формату закінчення війни змінюються. На тлі проблем на фронті та наближення третьої зими, вважають журналісти, Україна приходить до того, що війна може закінчитися втратою територій. Однак, вважають журналісти, Києву бракує підтримки навіть для досягнення цієї мети.

Тим часом іспанська газета El Pais відзначає, що Захід почав більш агресивно тиснути на Київ, аби той переглянув свої запити щодо умов закінчення війни. Однією з причин цього розвороту, вважають журналісти, була невдала поїздка Зеленського до США.

Тим часом Newsweek взяли інтервю в очільника МЗС РФ Сергія Лаврова. Він також висловився про передумови для мирних перемовин. Серед умов, він нагадав нещодавні слова Путіна про повний вихід українських військ з чотирьох областей – Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської.

Вас також можуть зацікавити новини: