Росія атакує Україну авіабомбами / фото wikipedia.org

У Сил оборони України може незабаром з'явитися ефективна зброя нового типу проти російських далекобійних керованих авіаційних бомб (КАС), анонсував волонтер Сергій Притула. Аналітики військового порталу Defence Express оцінили, наскільки це можливо.

"Є одне певне технічне рішення, до якого додумалися тут, в Україні. Зараз тривають випробування цього нового типу зброї, і якщо вони будуть успішні, то справу поставлять на конвеєр", - сказав Притула.

Аналітики акцентували, що наразі існує лише кілька методів можливої протидії російським планувальним бомбам.

Відео дня

"Перший - їхнє знищення, для чого, звісно, можна використовувати ЗРК, але назвати це ефективним - неможливо. Тим паче, поява українського зенітного ракетного комплексу, вочевидь, була б анонсована дещо інакше. Якщо не ЗРК, то наступним кандидатом для знищення КАБ можуть бути автоматизовані зенітні установки на кшталт корабельної Phalanx CIWS або її наземного варіанту Centurion C-RAM, які, до речі, неодноразово просила Україна. Але, як і у випадку із ЗРК, це повноцінна розробка, яка триває роками і коштує сотні мільйонів доларів, про що прямо свідчить досвід Кореї", - йдеться в повідомленні.

Також існують альтернативні методи знешкодження, додали на порталі:

"Бойові лазери або спрямоване мікрохвильове випромінювання. Але все це навіть у західних країнах із гігантськими бюджетами не вийшло на стадії дослідних зразків, чому чудовий приклад британський Dragon Fire".

Крім того, як зазначили аналітики, КАБам також можна протидіяти шляхом перешкод на їхню супутникову навігацію, але назвати це остаточним рішенням складно.

"Тому цілком можливо, що йдеться про інші методи протидії, принцип яких не лежить на поверхні", - підсумували аналітики.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російські війська почали використовувати для ударів по Україні новий боєприпас, який може змінити ситуацію на місцях. Йдеться про ФАБ-3000 М-54.

У Business Insider заявили, що цей боєприпас може виявитися вельми руйнівним для українських військових і цивільних цілей.

Вас також можуть зацікавити новини: