США пообіцяли надати Україні новий тип високоточних планувальних бомб / колаж УНІАН, фото wikipedia.org, скріншот

Щоб відповідати російським бомбардуванням КАБами, Україні потрібно 2900 додаткових планувальних бомб на місяць, пише військовий оглядач Девід Акс у статті для The Telegraph.

Автор нагадав, що нещодавно США пообіцяли надати Україні новий тип високоточних планувальних бомб - Joint Standoff Weapons (JSOW). І після відповідних поставок в арсеналі Києва буде чотири різні типи плануючих бомб. Однак, як стверджує Акс, не різноманітність бомб - проблема для України, а їхня недостатня кількість.

"Кілька сотень бомб - це не так вже й багато за мірками російсько-української війни. З моменту введення в експлуатацію грубих плануючих бомб КАБ торік російські війська постійно скидали по сотні штук щодня вздовж усієї лінії фронту", - йдеться в публікації.

Відео дня

І, за словами оглядача, навіть якби США віддали всі свої JSOW, і Україна почала скидати по 3000 бомб на місяць, бомбардування закінчилися б за кілька місяців, виснаживши запаси.

"Реалістично, незрозуміло, що Україна може зробити, щоб відповідати російським повітряним бомбардуванням... Можливо, Україна або її союзники повинні взяти приклад з Росії, взявши запаси старих, тупих бомб і прив'язавши до них швидко і брудно зроблені високоточні планувальні комплекти", - припустив Акс.

Бомби JSOW для України - що повідомлялося

Нагадаємо, 26 вересня стало відомо, що США виділять для України новий пакет допомоги на суму в 7,9 млрд доларів.

Пізніше з'явилася заява президента США Джо Байдена, в якій містилася інформація про те, що в цьому пакеті будуть авіабомби JSOW.

На думку експертів, зазначені бомби JSOW можна переробити в крилаті ракети для ударів по Москві.

Вас також можуть зацікавити новини: