Україна має якнайшвидше отримати до своїх F-16 далекобійні крилаті ракети JASSM, пише видання / фото Zelenskiy Official

Озвучені у ЗМІ думки чиновників США про те, що ЗСУ не зможуть ефективно використовувати крилаті ракети AGM-158 JASSM через відсутність переваги в повітрі - черговий формальний привід не постачати Україні далекобійне озброєння, пише Defense Express.

"Схоже, що чиновники в США вирішили просувати ще одну формальну причину, чому ще немає "зеленого світла" на далекобійні ракети повітряного базування для України", - йдеться в публікації.

Також наголошується, що для досягнення хоча б паритету з російською авіацією РФ необхідні десятки, якщо не сотні сучасних літаків з новітніми засобами РЕБ і далекобійними ракетами.

Відео дня

Крім того, як акцентували в Defense Express, у ЗСУ вже є успішний досвід використання далекобійних крилатих ракет Storm Shadow/SCALP-EG і навіть не з отриманих F-16, а з радянських бомбардувальників Су-24М.

"І такий досвід має бути серйозним аргументом на користь того, чому Україна має якнайшвидше отримати до своїх F-16 далекобійні крилаті ракети JASSM, включно з дозволом бити ними по об'єктах, розташованих безпосередньо на території РФ", - резюмували в Defense Express.

Чому ЗСУ не дозволяють бити вглиб Росії: інші відмовки Заходу

Нагадаємо, раніше військово-політичний оглядач Олександр Коваленко заявляв, що Росія не відвела 90% своєї авіації вглиб території. За його словами, це брехня, якою західні союзники виправдовують ненадання Україні права наносити удари переданою далекобійною зброєю по Росії.

Експерт висловлював упевненість, що застосування далекобійного ракетного озброєння по території Росії обеззброїло і критично послабило б російську авіацію.

Вас також можуть зацікавити новини: