Військовий розповів, яку хімзброю застосовують росіяни / Колаж УНІАН, фото Міноборони РФ / Facebook, скріншот

Росіяни періодично застосовують різну хімічну зброю на фронті проти бійців ЗСУ, адже в них з радянських часів залишилося багато запасів. Про це в ефірі Київ24 розповів заступник комбата Ахіллес батальйону ударних БпАК 92-ї ОШБр ім. кошового отамана Івана Сірка Олесь Маляревич

Зокрема, коментуючи інформацію від західних аналітиків, що на Харківському напрямку російські війська застосували невказану хімічну речовину проти бійців ЗСУ, він зазначив, що конкретно про цей випадок нічого сказати не може, але загалом у росіян це часта практика:

"Періодично вони це роблять. У нас це був і аміак, і хлор, і фосфорні бомби кидали".

Військовий додав, що з радянських часів у росіян залишилось "дуже багато цікавих речей" у арсеналі, ї вони їх застосовують періодично.

Водночас він не виключив, що ворог міг вигадати і щось нове.

Хімічна зброя на фронті

Як розповідав командир 704-го полку військ радіаційного, хімічного і біологічного захисту (РХБЗ) Збройних сил України полковник Віктор Явтушенко, окупанти, щоб заплутати військових, спочатку з дрона можуть скинути звичайну димову граната, а вже слідом - отруйну.

Помічниця директора "Європейського центру" в американському аналітичному центрі Atlantic Council Емма Нікс, якщо світ не дасть рішучої жорсткої відповіді на це, Росія перейде до масштабнішого і смертоноснішого застосування хімічної зброї.

Вас також можуть зацікавити новини: