Герой України Кирило Верес / кадр з відео

Україні не вдасться виснажити Російську Федерацію, якщо одні воюватимуть, а усі інші будуть перебувати "на перекурі". Про це Герой України, повний кавалер ордена Богдана Хмельницького та командир легендарного батальйону К2 Кирило Верес сказав в ефірі 24 Каналу.

Коментуючи перспективи воєнного виснаження Росії, військовий погодився, що треба знищувати російську військову техніку і особовий склад, але наголосив, що виснажувати Росію потрібно не тільки на фронті.

"Хай хлопці, хто хакери, валять їхню ту систему, інформаційно і медіа хай валять там. Хай валять на всіх фронтах, щоб вони не знали звідки полетить вода. Отоді буде дієво. А коли валять тільки військові, а всі на перекурі - це не бій", - наголосив Верес.

Відео дня

Він переконаний, що усі мають докладати зусилля до знищення ворога в усіх напрямках. "Якщо одні б'ються, а всі курять. Це таке собі", - додав він.

При цьому, він здивований чути питання про те, як завтра вдасться повернутися на кордони 1991-го року.

"Я сам в це вірю. Я знаю, що ми заберемо", - відзначив командир батальйону К2, але впевнений, що це не станеться завтра або післязавтра.

При цьому, він висловив припущення, що якби вдалося підтримали бунт ватажка ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина, який намагався організувати марш на Москву, то війну вдалося би тоді закінчити.

"Треба було, щоб наші пацани туди зайшли і з ними пішли і разом насунули усім. У нас є багато, я чув, що люди такі чорні операції роблять. Про таке навіть і говорити не можна. Але ми могли зробити і таке. Я у цьому впевнений на тисячу відсотків", - сказав Верес.

На його переконання, Україні зрештою вдасться усе повернути, і зокрема, що росіяни самі все віддадуть.

"Але для цього має пройти якийсь відсоток часу і мають зробити якісь дії. Силою усе це ми не заберемо. У нас не вистачить просто сили. У нас що, увесь блок НАТО воює? Ні, ми воюємо тут самі. Якби тут був увесь інший світ - це було би інше питання", - сказав Верес.

На його думку, Силам оборони України у першу чергу треба стабілізувати лінію фронту, перестати втрачати українську територію, мінімізувати українські втрати, і наносити ворогу постійні максимальні втрати, а потім йти у наступ щось повертати.

Перспективи виснаження Росії

Як повідомляв УНІАН, ЗСУ на фронті вдаються до тактики повільного відступу із нанесенням ворогу максимальних втрат у таких боях. Ідея полягає в тому, щоб максимально берегти власні сили і нищити ворожі, доки ворог не вичерпає сили.

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко вважає, що у 2024 році Росія не зупинить наступ на фронті в Україні, але все, що відбувається, натякає на те, що у 2025-му росіяни не зможуть наступати приблизно таким самим темпом і навіть утримувати захоплені території.

Вас також можуть зацікавити новини: