Українці вивели з ладу ворожий військовий корабель "Александр Обухов" / колаж з фото УНІАН та скріншоту

ГУР МО України провело операцію, внаслідок якої виведено з ладу тральщик Балтійського флоту збройних сил Росії під назвою "Александр Обухов".

Російський корабель базувався у місті Балтійськ, "мав виходити на бойове чергування, але зазнав важких пошкоджень - через загадкову появу отвору в газоході у двигун потрапила вода", поділилося Головне управління розвідки Міноборони у своєму каналі в Telegram: 

"Обухов" захлинувся".

У ГУР МО додали, що у тральщика пошкоджено двигун М-503, а це доволі дефіцитна річ. Тральщик росіяни відправили на капітальний ремонт. "Ремонт ключової установки на кораблі технічно складний та дороговартісний", - підкреслили у розвідці. "...виведений з ладу ворожий корабель зовсім нещодавно, у липні цього року, проходив ремонтні роботи у місті Санкт-Петербург", - додали у розвідці.

Триває війна в Україні - важливі новини про втрати ворога

Нагадаємо, у квітні цього року українські розвідники під час операції "Рибалка" знешкодили корабель Балтійського флоту армії РФ - виведено з ладу ракетний катер "Серпухов".

Варто зазначити, що за час повномасштабного вторгнення в Україну Росія вже втратила 28 кораблів/катерів, зокрема флагман свого Чорноморського флоту ракетний крейсер Москва, а також один підводний човен.

Довідка УНІАН. Тральщик - це військовий корабель, головне завдання якого - пошук та ліквідація морських мін. Крім того, такі борти проводять інші судна через мінні загородження.

Вас також можуть зацікавити новини: