Військові КНДР можуть долучитись до війни проти України / фото ua.depositphotos.com

В окупаційній армії скоро з'явиться "особливий бурятський батальйон", який буде укомплектовано громадянами КНДР.

Як повідомляє LIGA.net з посиланням на джерело у воєнній розвідці, північнокорейці служитимуть у складі і 11 окремої десантно-штурмової бригади окупаційної армії РФ

За словами співрозмовника видання, орієнтовна кількість особового складу цього батальйону становить приблизно 3000 осіб. Зараз військових забезпечують стрілецьким озброєнням та боєприпасами.

Відео дня

На думку розвідників, цей особливий батальйон можуть залучити до виконання бойових завдань поблизу Суджі та Курська, де ведуться бої між ЗСУ та росіянами.

Війна в Україні - допомога КНДР Росії

Кілька днів тому міністр оборони Південної Кореї Кім Йонг Хен заявив, що КНДР може відправити своїх військових в Україну. У ЦПД наголошували, що деякий контингент північнокорейських військ вже присутній на українській землі – на окупованих територіях.

Згодом президент  Володимир Зеленський заявив, що Північна Корея фактично включилася у російську війну проти України.

Північна Корея (КНДР) може відправити на допомогу Росії у її війні проти України до 100 тисяч своїх військовослужбовців. І це точно стане великою проблемою для України, вважає майор запасу НГУ, ветеран російсько-української війни, військовий аналітик Олексій Гетьман.

Вас також можуть зацікавити новини: