Ігор Романенко розповів, як росіяни діють, щоб взяти під контроль Покровськ / колаж УНІАН зі скріншот з відео та з карти deepstatemap.live

Російські окупанти для захоплення міста Покровськ (Донецька область) вирішили намагатися підійти до нього з двох боків.

Такою інформацією поділився колишній заступник очільника Генерального штабу Збройних сил України, генерал Ігор Романенко під час ефіру на каналі "Еспресо":

"Тобто, оскільки противнику не вдалося захопити Покровськ, вони вибрали підхід оперативного роду дії, щоб підійти до нього з двох сторін. З півдня - це від Вугледара, Курахового в напрямку на Покровськ, а також загрожувати й з північного напрямку".

За його словами, супротивники також накопичують свої сили на Запорізькому напрямку, на тій території, де торік йшли бої, та українським військам вдалося звільнити землі в напрямку села Роботине.

"…вони там проводять наступальні дії, підготовку і зосередження своїх сил і засобів, крім того, завдають удари керованими авіаційними бомбами безпосередньо по Запоріжжю, тобто в напрямку Запоріжжя формується таке наступальне угруповання", - додав експерт.

Важливі українські новини - Покровськ у центрі уваги

Росіяни вже тривалий час намагаються наступати на Донбасі, захопили низку населених пунктів та впритул наблизилися до Покровська. Українські воїни на початку серпня почали звільняти територію Курської області РФ, і після цього - на початку вересня, просування супротивників на Покровськ вдалося зупинити.

У жовтні військовий експерт Роман Світан сказав, що якщо наші захисники втримають фронт і у такому стані увійдуть в осінньо-зимовий період, то на Покровському напрямку "ми росіян розмотаємо".

Вас також можуть зацікавити новини: